Ismét AUTOMOTIVE a Hungexpón!

Tízezernél is több látogatót várnak a szervezők a 6. AUTOMOTIVE Hungary és a 27. AUTÓTECHNIKA-AUTODIGA Nemzetközi járműfenntartó-ipari szakkiállításra, amely a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban lesz október 17–19. között. A kiállítás és a hozzá kapcsolódó konferenciák középpontjában a mesterséges intelligencia, a 3D nyomtatás, az elektromos hajtás és az ipar 4.0 áll.

Az idei év sok szempontból emlékezetes marad a magyar autóipari szektor szereplőinek. Hat év után legördült az 1 milliomodik jármű a kecskeméti autógyár futószalagjairól, és megvalósulhat a hazai járműipar diverzifikációja azzal, hogy megállapodás született a másik német autóipari óriás debreceni összeszerelő üzemének felépítéséről. Utóbbi hatalmas lökést ad nemcsak az iparágnak, hanem az ország gazdaságának is, amelynek a járműipar már eddig is meghatározó szegmense volt. Ráadásul azzal, hogy immár mind a három német prémium márka gyártókapacitása jelen lesz Magyarországon, az eddiginél is jelentősebb tudástranszfer kerül az országba.

Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a járműiparral foglalkozó szakmai események iránt Mindezek magyarázzák, egyben ki is emelik a 6. AUTOMOTIVE Hungary kiállítás jelentőségét. Ez ma az egyetlen olyan rendezvény Kelet-Közép-Európában, ahol a járműgyártás teljes spektruma képviselteti magát a tervezéstől a kivitelezésig. Az idei eseményen 15 ország (Ausztria, Belgium, Csehország, Észtország, Franciaország, Hollandia, Kína, Lengyelország, Litvánia, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Románia, Taiwan és Magyarország) 236 kiállítója lesz jelen. A négy magyarországi nagy autógyár mellett számos, a saját területén meghatározó cég vesz részt a kiállításon, TIER1-es, TIER2-es és TIER 3-as beszállítók, az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók, állami szervezetek és a szakmát képviselő szövetségek. A rendezvényre a tavalyihoz hasonlóan idén is több mint 10 ezer szakembert várnak.

Az AUTOMOTIVE Hungary szakmai partnerei hagyományosan a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE), a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA). Az esemény fővédnöke Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A kiállítás és a hozzá kapcsolódó konferenciák középpontjában a mesterséges intelligencia, a 3D nyomtatás, az elektromos hajtás és az ipar 4.0 áll. És bár az autógyártás egyre inkább gépesített folyamat, az emberi munkaerő még mindig az egyik legnagyobb érték. Így az elmúlt évekhez hasonlóan most is meghatározó lesz a kiállításon a szakképzés ügye. A szakmai találkozók közül kiemelkedik az Innováció – az autóipar hajtóereje elnevezésű konferencia, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervezésében; az Ipar 4.0 konferencia, a MAGE és a Portfolio szervezésében, Az e-mobilitás másképpen 4 elnevezésű konferencia, a a BPMK szervezésében. Idén is lesz MAGE – MAJOSZ – HIPA B2B beszállítói fórum és TechTogether, a mérnökhallgatók versenye.

A kiállítás társrendezvénye ezúttal is az AUTÓTECHNIKA-AUTODIGA Nemzetközi járműfenntartó-ipari szakkiállítás, amely idén 27. alkalommal jelentkezik. A hazai autójavító és -fenntartó ipar legjelentősebb szakmai fórumán a diagnosztika, a garázsberendezések és a gépjárműalkatrészek, valamint a szolgáltatások kínálatát egy fedél alatt tekinthetik meg a gépjárműjavító szakma szereplői. A kiállítás alkalmat teremt a szakemberek számára, hogy megismerjék az autóiparhoz kapcsolódó ágazatok és szolgáltatások újdonságait, fejlesztéseit és bemutatásra kerül a villamos autók szervizelése, továbbá az ehhez szükséges műszerek és célszerszámok.

Idén is célként tűzi ki az AUTOMOTIVE HUNGARY, hogy állásbörzeként is megjelenjen a kiállításra érkező fiatalok számára. A rendezvény így különösen egyedi környezetet biztosít az 5. TECHTOGETHER verseny lebonyolítására. A verseny célja szorosabb kapcsolatot teremteni a műszaki felsőoktatásban tanulók és a járműipari cégek között. Ugyanakkor a kiállító járműépítő csapatok közreműködésével a verseny népszerűsíti a műszaki pályát a nézőként résztvevő középiskolás fiatalok számára.

Idén először hirdette meg a Hungexpo Zrt. az AUTOMOTIVE Hungary kiállításon az Innovációs Termékdíj pályázatot. Több ipari szakkiállításunkon már hagyományosnak mondható ez a Termékdíj pályázat. Első alkalommal is már számos színvonalas pályázati anyag érkezett a szakmai zsűrihez (Magyar Gépjárműgyártók Egyesülete, autopro.hu) melyből négy kategóriában hirdetett Nagydíjat és egy kategóriában Különdíjat.

SZERSZÁMOK KATEGÓRIÁBAN NAGYDÍJAS TERMÉK LETT:

Hoffmann Hungary Quliaty Tools Kft. – A pavilon 201N

GARANT Xpent – moduláris és flexibilis 5 tengelyes gépsatu

SZOFTVER KATEGÓRIÁBAN NAGYDÍJAS TERMÉK LETT:

hirdetés

Varinex Informatikai Zrt. – A pavilon 202B, 202I

Autodesk Product Design Collection System gépészeti tervező rendszer

IPARI LOGISZTIKA KATEGÓRIÁBAN NAGYDÍJAS TERMÉK LETT:

Szkaliczki Kft. – A pavilon 209E

Vákumformázott logisztikai tálca

3D NYOMTATÁS KATEGÓRIÁBAN NAGYDÍJAS TERMÉK LETT:

Stratasys GmbH – A pavilon 202A

Fortus 380mc™ Carbon Fiber Edition 3D nyomtató

KÜLÖNDÍJBAN RÉSZESÜLT:

Vendinvest Magyarország Kft. – A pavilon 309A

Eszköz visszagyűjtő automata rendszer, intelligens tartály

A díjakat a kiállítás ünnepélyes megnyitóján adják át, 2018. október 17-én.

A kiállítás nyitva tartása: 2018. október 17-19. 9.00 -17.00

Az Automotive Hungary és Autótechnika-Autodiga kiállításról bővebben az http://automotivexpo.hu/ oldalon olvashat. A teljes kiállítói lista a http://automotivexpo.hu/hu/kiallitoi-lista-2018 oldalról tölthető le. A szakmai programokról részletesebben itt: http://automotivexpo.hu/hu/programok-2018