Ismét kőolajat és földgázt talált a Mol Pakisztánban

Kőolaj és földgáz került a felszínre a Mol Nyrt. pakisztáni Karak blokkjában, ez már a harmadik találat a területen – közölte a magyar olajipari cég szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Mol Pakistan Oil & Gas Co. B.V. 40 százalékos tulajdoni hányaddal részesedik a közös vállalatban, amelynek tagja még a Mari Petroleum 60 százalékos, a Pakistan Petroleum Limited (PPL) 35 százalékos részesedéssel.

Mol Pakisztán

A kúton napi 1425 hordó olajhozamot és 1,18 millió köbláb, 197 hordó olajegyenértékű (boepd) földgáz áramlását mérték.

hirdetés

A közlemény idézi Berislav Gaąót, a Mol-csoport kutatás-termelés üzletág ügyvezetőigazgató-helyettesét, aki elmondta: az elmúlt tizenhét évben a Mol által vezetett kutatási csapat több mint 400 millió hordó-olajegyenértékű (MMboe) 2P (bizonyított és feltételezett) készletet tárt fel.

Hozzátették: a társaság pakisztáni kutatási-fejlesztési törekvései jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy a Mol-csoport portfóliója önfinanszírozóvá váljon akár hordónkénti 35 dolláros olajár-környezetben is.

A magyar olajipari konszern több mint tizenhét éve, stabilan jelen van az országban, öt blokkban rendelkezik részesedéssel.

energiaoldal.hu – MTI

Vélemény, hozzászólás?