Itt az első drónernyő

Drónhajtású napernyőt fejlesztett ki egy japán cég, amely szerint a speciális ernyő a fej felett lebegve óvja meg használóját a napsugaraktól.

Az Asahi Power Service vállalat már jövőre szeretné piacra dobni a fejlesztést, amelyet első körben olyanoknak szán, akiknek a hagyományos fejfedőknél nagyobb kiterjedésű, de kéz nélkül működő árnyékolóra van szükségük: egyszóval a golfozóknak – olvasható a PhysOrg tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.

A cég szerint a drónnal való esetleges ütközések okozta fejsérülések és az önműködő repülőgépekre vonatkozó szabályozások miatt a speciális ernyőt eleinte csak elzárt magánterületeken – például golfpályákon – lehetne használni.

“Azért döntöttem a fejlesztés mellett, mert magam sem szeretek esernyőt tartani” – mondta a vállalat elnöke, Szuzuki Kendzsi.

&

A 150 centiméter átmérőjű és öt kilogrammot nyomó prototípus jelenleg még csak 5 percet tud a levegőben tölteni egyetlen töltéssel. A cég reményei szerint azonban viszonylag rövid időn belül sikerül legkevesebb 20 percre növelniük a repülési időt, részben a szerkezet súlyának csökkentésével.

hirdetés

“Az első prototípus még csak egy hagyományos esernyőre szerelt drón volt” – mondta Szuzuki. Hozzátette: “most azonban már a prototípus harmadik generációját teszteljük és igyekszünk megfelelni az olyan technológiai kihívásoknak, hogy a szerkezet képes legyen egy helyben hosszú ideig lebegni, majd követni használóját”.

A drónra szerelt kamerák felelősek azért, hogy a szerkezet követni tudja a használóját és a megfelelő fej felett maradjon.

A cég nagyjából 30 ezer jenért (74 ezer forint) akarja piacra dobni a terméket, ami meglehetősen magas összeg egy ernyőért, amely az eső ellen egyelőre nem nyújt védelmet. “Végső soron az eső ellen is védő ernyővé akarjuk alakítani” – jegyezte meg Szuzuki.

Itt látható a kissé bizonytalan első próbálkozás:

energiaoldal.hu – MTI

Kapcsolódó cikkek
A bonsai kicsi. De ennyire?

Néhány éve új irányzat hódít a kisméretű növények kedvelői között. A hagyományosan is kicsi bonsai-ok új kategóriája jelent meg, mely Elolvasom

Ilyen élmény 501 km/h-val vonatozni! (videó)

2014-et írunk, és 100 ember kipróbálhatta egy 43 kilométeres, szakaszon a tervek szerint 2027-re elkészülő – Tokiót Nagojával összekötő vonalon Elolvasom

Történelmi fordulat: Japánban már több elektromos töltőállomás van, mint benzinkút!

A Nissan szerint ma már 40 000 elektromos töltőállomás található Japánban, benzinkutakból viszont mindössze 34 000. Ezzel történelmi fordulat történt a Elolvasom

Zenélő körte a Sonytól (videó)

Okostelefonról vezérelhető, hangszóróval ellátott LED-izzót mutatott be a Sony. A világújdonságot jelentő izét a telefonra/tabletre letöltött app segítségével tudjuk vezérelni, Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?