Jövőre ismét együtt a Construma és a Hungarotherm

Már most, az előjelentkezés időszakában több mint 3.000 m2-re jelentkeztek kiállítók a HUNGEXPO jövő évi építőipari kiállításaira. A 2013. évi CONSTRUMA és HUNGAROTHERM fókuszába a megújuló energiaforrások és az energiatakarékosság kerülnek.
A jövő év áprilisában sorra kerülő kiállítások iránt már most nagy az érdeklődés. Az ingatlanpiac – a legfrissebb adatok szerint – túl van a mélyponton a 110 ezres lakáseladással, s lehetséges, hogy a kereslet lassú növekedése, illetve a változásban lévő adótörvényi környezet majd tovább javít az építőipar kilátásain.
A tény, hogy a kiállító cégek érdeklődése már most konkrét számokba önthető azt jelenti, hogy már többen bíznak a jövőben, s ezzel együtt a kiállítások jelentőségében.

Intenzív látogatói magatartás jellemezte a 2012 tavaszi CONSTRUMA kiállítást, amely évtizedek óta az építőipar legjelentősebb vására Magyarországon. Sokaknak konkrét vásárlási szándékai voltak, és ez – a kiállítók elmondása szerint – meglátszott a vásári eladások statisztikájában.  A CONSTRUMA – az ismert nehézségek ellenére – élénk vásárlói fórumnak bizonyult, amellett, hogy a szakma tavaszi nagy találkozója volt.

hirdetés

A folytatásban, 2013 áprilisában a CONSTRUMA és HUNGAROTHERM mellett ismét lesz OTTHONDesign lakberendezési vásár és az önkormányzatok kiállítása az URB:ICON.

A jövő év slágertémája a megújuló energiák lehetséges alkalmazása és az energiatakarékosság. Mindamellett emlékezetes, hogy a RIO+20 konferencián épp a magyar köztársasági elnök felvetése volt a vízgazdálkodás kérdése. Az energiaügy mellé erre is hangsúlyt fektetnek a szakmai konferenciák szervezői. Az építőipari kiállításokat 2013. április 10-14. között rendezi a HUNGEXPO.

Vélemény, hozzászólás?