Jubiláló elektromos Nissan Angliában

Nagy-Britannia az egyik legnagyobb felvevőpiaca az elektromos Nissan autónak. A közelmúltban immáron a 100 ezredik darabot is eladták a szigetországban.

Ez a nagyságrend azt jelzi, hogy az emberek mind inkább kezdik elfogadni és megérteni az elektromos autókat. Nyilvánvalóan a választék még csekély, az ár sem teszi túl népszerűvé ezeket a járműveket, de a tendencia és a fejlődés jól tetten érhető a különböző országokban, írja az alternativenergia.hu.

Nissan Leaf

Nissan Leaf

hirdetés

A Nissan Leaf típus rendkívül népszerű Nagy-Britanniában, ahogyan a norvég piac is kellően érdeklődik az új autó iránt. Az autó hazai vásárlói is szép számban akadnak: a japán utak újabb 30 ezer darabbal gyarapodtak.

Visszatérve a Nagy-Britanniában megvett 100 ezredik Nissan Leafhoz, azt a “nevezetes” autót egy brit fogorvos vehette át. Alapos tesztelés után dr. Brett Garner és felesége vásárolta meg a kocsit. Egy kölcsönzési program keretében, a jubileumi vásárlók semmit sem bíztak a véletlenre és a  vétel előtt 500 mérföldet tettek meg az autóval.

2010-ben kezdődött meg a Nissan Leaf sorozatgyártása. A Green Car Vision díjat az autó azonnyomban megnyerte, majd egy esztendő múltával az év autója lett Európában és globális szinten is. Az elektromos meghajtású négykerekűek közül jelenleg  ez a legkelendőbb a piacon és 45 százalékos piaci részesedéssel bír.

forrás: alternativenergia.hu