Katalizátortolvaj-párost fogott a rendőrség

A 28 éves férfi és 29 éves élettársa parkoló autók katalizátorát vágta le és lopta el. Kórház előtt parkoló járművekről éppúgy loptak, mint iskola előtt álló autókról…

Egy erdőkertesi férfit és egy isaszegi nőt fogtak el Nógrád megyében, parkoló autók katalizátorát vágták le és lopták el az ország több részén – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-vel.

kép: wikipedia

Kiss Gábor elmondta: a nyomozás adatai alapján a 28 éves férfi február 10-e és május 14-e között különböző napszakokban az ország több településén – Salgótarjánban, Gyöngyösön, Jobbágyiban és Vácon – összesen nyolc parkoló autó katalizátorát vágta le és lopta el.
A férfinak négy esetben segítséget nyújtott 29 éves élettársa is.
A tolvajok ipari létesítmények vagy kórház előtt parkoló járművekről éppúgy loptak, mint iskola előtt álló autókról.

hirdetés

Kiss Gábor közölte: az ügyben a pásztói rendőrkapitányság folytat eljárást, és azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak máshol is követettek-e el hasonló bűncselekményt.
Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Pásztói Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte az erdőkertesi férfi letartóztatását.
A cselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, több büntetőeljárás is folyik ellene, 2019 májusában az őt igazoltatni akaró rendőrök elől is megpróbált elmenekülni – tette hozzá.
A férfi élettársa szabadlábon védekezhet.

Forró téma

A katalizátorok, részecskeszűrők elég drága alkatrészek, így a légzsákok mellett ezek “alternatív beszerzése” is divattá vált. Az alábbi videón épp egy Toyota Priust szabadítanak meg tőle. Egyébként a hibrid autók akkumulátora szintén kedvelt célpont.


energiaoldal.hu – MTI

Vélemény, hozzászólás?