Kenuk és ékszerek betonból

A Budapesti Műszaki Egyetem csapatának győzelmével zárult III. Magyar Mapei Betonkenu Kupa. A verseny nem volt híján a drámai fordulatoknak: eltört a győri Széchenyi István Egyetem hajója, mégis sikerült a dobogó harmadik helyére felküzdeni magukat.  

A június 20-án pénteken a Ráckevei Duna-ágon megrendezett, sport és műszaki teljesítményt egyformán követelő verseny célja az iparág népszerűsítése és innovációk ösztönzése révén hozzájárulni az ágazat fejlődéséhez.

A győztes csapat

A győztes csapat

A versenyre szigorú szabályok alapján, betonból készített kenuval nevezhettek a csapatok. A győztesnek járó Kupát a műszaki megoldás ötletessége és a futamokon elért eredmény alapján szakmai zsűri ítélte oda, idén a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kara csapatának.

A Mapei-csapat

A Mapei-csapat

A csapatok technológiai fejlődése szemmel látható, a kenuk évről-évre könnyebbek, szebbek és egyre jobb a vízfekvésük. A legkönnyebb hajó idén mindössze 59 kilogrammot nyomott.

Eltört a hajójuk, mégsem adták fel!

hirdetés

A győri Széchenyi István Egyetem kenuja eltört szállítás közben. A csapat azonban nem adta fel, egész éjjel dolgoztak és különleges technológiákat alkalmazva újjáépítették a hajót, hogy meglepetésre a harmadik helyen végezzenek. Kitartásukért Sportszerűségi különdíjat vehettek át.

A III. Magyar Mapei Betonkenu Kupa helyezettjei

I. Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kar

II. Mapei

III. Széchenyi István Egyetem, Győr

III-mapei-betonkenu_betonékszerA nap programját betonékszerek divatbemutatója, valamint sárkányhajó és flúgos futam színesítette. Ez utóbbira bármilyen betonból készült úszóalkalmatossággal lehetett nevezni, amely úszik és elbír legalább egy embert. A győztes a SzeBeton repülő formájú beton úszóalkalmatossága lett.

Kapcsolódó cikkek
Családok versenyeznek az energiatudatosság növeléséért

Az E.ON EnergiaKözösségek verseny célja, hogy a családok, háztartások energiatudatosságát és energiahatékonyságát növelje, és ezen keresztül is népszerűsítse a klímabarát, Elolvasom

Mintegy 40 csapat indult az 5. MVM Energia Futamon

A nem hagyományos meghajtású járművek versenyét és seregszemléjét az Európai Mobilitási Hét társrendezvényeként tartották meg szombaton.  Elolvasom

A gőztraktor is rúg egyet a dízelbe (videó)

Nehéz idők járnak a dízelekre, itt éppen egy gőzhajtású traktor mutatja be az arcoskodó fiatal versenyzőnek, hogy a szántóföldön nem Elolvasom

Van ötlete a fenntartható energiaellátásra?

A fenntartható energiaellátás és zöldenergia tematikában hirdetett nemzetközi versenyt a KIC InnoEnergy. A három legjobbnak ítélt startup összesen közel 6 Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?