Kimúlt a SkyDrive

Már egy ideje tudni lehetett, hogy jogviták miatt megválik a Microsoft a SkyDrive névtől és funkcióit a OneDrive néven viszi tovább. Ennek pontos időpontja ismeretlen volt, de ma már az új felület fogadja a felhasználókat.

A Microsoft célja, hogy egy helyre terelje a különböző számítógépek, tabletek, okostelefonok (beleértve a konkurens Mac, iPhone, Android eszközöket is) felhasználóit.

hirdetés

OneDrive magyarulA regisztrálók 7GB ingyen tárhelyet kapnak, amit vagy külön összegekért lehet később bővíteni, vagy különböző technikákkal, például ismerősök meghívásával még megfejelhetjük további 8GB ingyen tárhellyel.

Ezzel a Microsoft a Dropbox-szerű szolgáltatásoknak kíván a komoly kihívója lenni. A nagyobb ingyenes tárhely mellett olyan szolgáltatásokkal igyekszik magához csábítani a felhasználókat, mint az Outlook-integráció, képek, videók és egyéb fájlok egy helyen történő kezelése, dokumentumok, táblázatok böngészőben történő szerkesztése, megosztás esetén akár egyidejűleg több felhasználó számára is.

OneDriveA felületen itt-ott még feltűnik a SkyDrive név, de mától érdemes egyre inkább elfelejteni és megtanulni helyette: OneDrive…

Vélemény, hozzászólás?