Kitilthatják az utakról a már eladott Volkswageneket is!

Amennyiben a VW október 7-ig nem határozza meg a szükséges intézkedéseket, hogy a dízelbotrányban érintett autói miként fognak megfelelni a károsanyag-kibocsátási szabályoknak, a Szövetségi Közúti Közlekedési Hatóság bevonhatja a csalásban érintett valamennyi autótípus engedélyét, így megtilthatja a német utakon való közlekedést az említett járműveknek.

Német lapértesülés szerint a berlini szövetségi kormány azt követeli a Volkswagentől, hogy még október 7. előtt vázolja fel, miként szándékozik megfelelni a nemzeti környezetvédelmi előírásoknak a károsanyag-kibocsátási botrányban érintett dízelmotorja esetében – írja a totalcar.hu. Ellenkező esetben a a KBA bevonhatja a csalásban érintett valamennyi autótípus engedélyét, azaz megtilthatja a német utakon való közlekedést az említett járműveknek.

kép: Kecko

kép: Kecko

hirdetés

A Bild am Sonntag úgy tudja, hogy a Bosch-csoport – amely egyebek között a világ legnagyobb autóipari alkatrész-beszállító és autóipari technológiákat gyártó vállalata – készítette a botrányt kiváltó szoftvert.

A Bosch állítólag tesztelési célokra készítette a 2007-ben leszállított programot, és figyelmeztette a Volkswagent, hogy „illegális” lenne feltöltése eladásra szánt autókba. A Volkswagen azonban a figyelmeztetés ellenére is 2007-től kezdve beépítette az EA 189 típusú dízelmotorok vezérlőprogramjába a csalást lehetővé tévő szoftvert.

Nehéz elképzelni, hogy valóban egycsapásra betiltanák sok százezer autós számára hogy használja járművét, ha ez mégis megtörténne, alighanem felrobbanna a Youtube a sok hasonló videótól. Itt éppen egy elégedetlen német tulajdonos robbantja fel kínai gyártmányú X5-klónját, mert nem volt megelégedve annak minőségével.