Környezetbarát fejfedők a MÁV-nál

3705 darab szalmakalap (+30 százalék opciósan) beszerzésére írt ki pályázatot a napokban a MÁV Beszerzési és Készletgazdálkodási Szolgáltató Egysége. A tenderen alaposan meghatározták, milyen fejfedőre van szükség: „Méretes férfi szalmakalap, belső izzadságfogó, külső díszítő szalaggal, állon rögzíthető zsinórral. Szín: natúr. Alapanyag: 100% szalma. Megkötő: 100% nylon.”

A szalmakalap-forgalmazók június 4-ig tehetnek ajánlatot a vasúttársaságnak. De minek a vasútra girardi? – tettük fel a kérdést a MÁV sajtóosztályának.

Képünk illusztráció

hirdetés

A válasz szerint a szalmakalapokat a MÁV Zrt. pályavasúti üzletágának meghatározott munkaköreiben dolgozó (pl. pályakarbantartás, pályafenntartás) munkavállalói számára szerzik be, munkavédelmi célból.

A sajtóosztály közölte, hogy  a szalmakalap a nyári időszakban a nyílt vasúti pálya mentén, különleges hőmérsékleti hatások közt (teljesen szabad tér, forró sínekből kiáramló meleg), hosszú távon erős napsütésben szolgálatot teljesítő munkavállalók a tűző nap elleni védőeszköze.

„A szalmakalapok elvárt műszaki paramétereit ezen körülmények ismeretében, valamint a korábbi tapasztalatok alapján határozta meg a vasúttársaság, a paraméterek funkcionális céllal bírnak” – áll a válaszban.

forrás: index.hu