Magyar biofertőtlenítő is elbánik a szuperbaktériummal!

A magyar sajtó is felkapta a hírt, hogy egy ausztrál startup olyan anyagot fejlesztett ki, amely a számos halálesetet okozó Staphylococcus aureus baktérium ellen is sikerrel veszi fel a küzdelmet. Kevésbé köztudott, hogy egy magyar startup is rendelkezik olyan szerrel, ami az emberi szervezet számára veszélytelen, de közben a legmakacsabb baktériumokkal is elbánik, méghozzá pillanatok alatt. Az energiaoldal.hu a feltaláló Körmendi Istvánt kérdezte a Higén+99 névre keresztelt magyar csodaszerről

Miért olyan nagy szenzáció az ausztrál felfedezés?

A Staphylococcus aureus baktérium véráramba jutva olyan súlyos megbetegedést okoz, hogy a megfertőződött személyek nagyjából 20 százaléka harminc napon belül meghal. Ráadásul ez a fertőzés csak Ausztráliában több ezer embert érintett az elmúlt években. Az új szer különlegessége, hogy lenmagolajból nyerik, tehát organikus eredetű.

Körmendi István. fotó: energiaoldal.hu

Körmendi István. fotó: energiaoldal.hu

Az ön által kifejlesztett anyag klórt tartalmaz, hogy lehet mégis bio?

A hipókban kb. 5-6% klór található, ebben viszont csupán az ezredrészének a harmada… A hatóanyag lényege, hogy egyébként is megtalálható az emberi szervezetben, az immunrendszer állítja elő. A belőle készült szer így annyira „barátságos”, hogy akár meg is lehet inni (persze ezt nyilván nem ajánljuk senkinek, szappant sem eszünk…), közben a  Higén+99 mindössze 30 másodperc alatt el tudja érni a professzionális fertőtlenítő jelzőhöz szükséges csíraszám-csökkenést. Amikor pedig kijut a környezetbe elbomlik teljesen természetes anyagokra. Öko gazdaságban is használható, de közben rendkívüli hatékonyságú.

Ez is hatásos a Staphylococcus aureus ellen?

Hivatalos mérések igazolják, hogy a Higén+99 az ismert vírusok több mint 99%-át elpusztítja. De nem csak vírusok, hanem baktériumok és gombák ellen is hatékony, ezzel pedig lefedi az ipari és lakossági felhasználás területeinek nagy részét.

Higén plusz 99 vizsgálat Higén+99

hirdetés

A fertőtlenítőszerek  engedélyezéskor a szakhatóság által előírt szabvány szerinti  csíraszám-csökkenés a baktériumok esetében log 5, azaz 100 000 csíraszám-csökkenés 30 percen belül.

A Higén+99 ezzel szemben log 8 csökkenést ért el  fél percen belül, azaz 100 ezer helyett száz milliót csökkentett, vagyis ezerszer nagyobb teljesítményt ért el mint amit a  szakhatóság előírt.

Nem alakulhat ki vele szemben rezisztencia?

A hatásmechanizmusa úgy működik, hogy feloldja a baktériumot körülvevő burkot, aminek ezután már semmi esélye ellene. Én is megpróbálhatnám megszokni Tyson Fury ütéseit, de nem gondolnám, hogy ez sikerülne…

Egy háztartásban miért lenne szükség ilyen erőre?

Ma már nagy igény van arra, hogy egészséges legyen a környezetünk, ráadásul ezt lehetőleg ne valamilyen agresszív, veszélyes anyaggal érjük el. A legtöbben erre ma is hipót használnak, de azt nem tudják, hogy 30 percig kellene rajta hagyni a felületeken, hogy hasson. A mi szerünk számára viszont elegendő 30 másodperc is. A nagy erőre különösen akkor lehet szükség, ha esetleg valaki beteg a családban, vagy kis gyerekek vannak, de a háziállatok miatt is előnyös lehet a használata a különböző, például utcáról behozott fertőzések megelőzésére.

Mikortól lesz megvásárolható?

Lényeges különbség az ausztrál anyaggal szemben, hogy a Higén+99 már megkapta a szükséges minősítéseket, engedélyeket és már kapható is, egyelőre a honlapunkon keresztül megrendelve, de dolgozunk a kereskedelmi bevezetésen is. Bár újdonság, de már számos élelmiszer-ipari cég használja nagy megelégedéssel.

Körmendi Istvánnal egy hosszabb interjút is olvashatnak az Energiafigyelő magazin legfrissebb számában!

energiaoldal.hu