Megduplázza dolgozói létszámát a Metyx Kaposváron

A szélerőmű- és járműgyártás területén is jelentős beszállítónak számító Metyx Hungary Kft. megduplázza dolgozói létszámát két éven belül és 10 millió eurót költ fejlesztésekre öt éven belül Kaposváron – tájékoztatta a városháza az MTI-t szerdán.


Közleményük szerint Szita Károly (Fidesz-KDNP), a somogyi megyeszékhely polgármestere Ugur Üstünellel, a cég ügyvezetőjével történt egyeztetést követően elmondta: a bővülés azt jelenti, hogy a megújulóenergia-ipari berendezésekhez alkatrészeket gyártó, török érdekeltségű társaság újabb 110 embernek ad munkát.

kép: metyx.com

kép: metyx.com

A társaság 12 hektáros területet szeretne vásárolni a gyártócsarnokai mellett, ahol két új, 6 ezer négyzetméter alapterületű csarnokot építene – idézte a városháza a politikust, aki hangsúlyozta, bízik abban, hogy sok kaposvári megtalálja majd a számítását a biztató jövőképet felvázoló vállalatnál.

hirdetés

Ugur Üstünel arról szólt, hogy az új munkahelyek között egyaránt lesznek szakképesítést megkövetelő és betanított pozíciók is.

kép: metyx.com

kép: metyx.com

Hozzátette, a cég jelenlegi legnagyobb problémája, hogy nincs elég helye a megrendelések teljesítéséhez, emellett gondot okoz a szakképzett munkaerő hiánya is. Utóbbit a dolgozóik képzésével igyekeznek enyhíteni.

energiaoldal.hu – MTI