Megépül a Titanic II (videó)

Megépítteti a Titanic II-t egy gazdag ausztrál üzletember, aki szerint a luxushajó minden korszerű biztonsági rendszerrel el lesz látva.

Clive Palmer bányamágnás, Ausztrália egyik leggazdagabb embere a napokban tárta az új hajó terveit a nyilvánosság elé. Közlése szerint a Titanic II. 2016-ban indulhat első útjára. A hajó tervein a finn székhelyű tervezőcég, a Deltamarin dolgozik.

Clive Palmer. Kép: The Australian

hirdetés

Az egykori Titanicra mai áron ötvenezer dollár lenne egy első osztályú jegy, ám Palmer úgy vélte, hogy az új luxushajó árai nem lesznek ilyen borsosak. Hozzátette azonban, ha mégsem sikerülne leszorítani az árakat, arra az esetre a harmadosztályt ajánlja, ahol maga is utazik majd.

Az üzletember megnyugtatásul leszögezte, hogy a hajót a ma érvényes minden biztonsági szabály betartásával építik meg, és természetesen megfelelő számú mentőcsónakkal és biztonsági fedélzettel is el lesz látva. A tervezésben egy történész kutatócsoport is részt vesznek, arra törekszenek, hogy a hajó a lehető legjobban hasonlítson az eredetire. A hajó méretei is meg fognak egyezni, a 9 fedélzetes összesen 840 szoba lesz. Természetesen a meghajtást nem gőzgépek, hanem modern, energia-hatékony dízelmotorok fogják végezni.

A terveket még nem véglegesítették, de a The Daily Telegraph  című lapból kiderül, hogy a Titanic II-t a kínai CSC Jinling Shipyards cég építi meg. A kínai haditengerészetet kérték fel, hogy kísérje el a hajót első útján az Angliából New Yorkba.

forrás: MTI/smh.com.au

Vélemény, hozzászólás?