Mégis káros az élelmiszer-csomagolás

Egy nemrég megjelent cikk szerint az élelmiszer-csomagolásokban található vegyi anyagok károsabbak a szervezetre, mint azt korábban gondolták. Becsléseik szerint majdnem olyan ártalmasok, mint a légszennyezettség – adta hírül a American Livewire.
Az élelmiszer-csomagolásokban található vegyi anyagok egészségre való hatásának vizsgálata eddig nem kapott túl nagy figyelmet. A szakemberek szerint a fő probléma, hogy gyakran olyan mérgező vegyi anyagokat használnak ezek készítéséhez, mint a formaldehid, amely potenciális egészségügyi problémákat jelenthet.

kép: mattieb

kép: mattieb

hirdetés

Mivel egyre több olyan élelmiszer van, amit csomagolnak, így a veszélynek mindenki ki van téve. Ráadásul a csomagolásról bár viszonylag kis mennyiségben, de átkerülhetnek magára az ételre is. Ezért a tudósok sürgetik a hiányos információk lakosság körében történő elterjesztését, valamint a csomagolások káros vegyi anyag tartalmának csökkentését.

A cikk szerint ugyanakkor annak ellenére, hogy a szerzők felhívják a figyelmet a csomagolóanyagok veszélyeire, nehéz lesz az azoknak való kitettség és bármilyen súlyos betegség között kapcsolatot találni, lévén hogy szinte mindenki érintkezik azokkal.

OrientPress Hírügynökség