Megnyílt az Elektromobilitás Látogatóközpont

Az Elektromobilitás Látogatóközpont lehetőséget biztosít arra, hogy minél többen megismerkedjenek az információtechnológia legújabb, jövőt jelentő megoldásaival – hangsúlyozta Varga Mihály az e-Mobi Kft. bemutatótermének megnyitóján a Millenárison. A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: olyan technológiai korszakváltás időszakát éljük, amelyben a digitalizáció és az internetgazdaság alapjaiban változtatja meg a termelési folyamatokat, a közlekedési és szállítási rendszereket áll az NGM sajtóközleményében.

A járműgyártás jövője kétség kívül az elektromos járművek gyártásában, az elektromobilitásban, az automatizált, autonóm vezetési rendszerekben, illetve az ezek térnyerését elősegítő fejlesztésekben rejlik – mondta a tárcavezető. Kiemelte: Magyarország fontos szerepet kíván betölteni a modern elektromos és önvezető járművek fejlesztésében, ez elsőrendű gazdasági érdekünk.

Budapest, 2018. április 3.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szemléltetőeszközként kiállított elektromos autóban az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. és a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával létrehozott Elektromobilitás Látogatóközpontban a budapesti Millenárison 2018. április 3-án. A bemutatóterem látványos vizuális elemekkel és számos kipróbálható eszközzel segítheti az elektromosautó-használattal kapcsolatos szemléletformálást.
MTI Fotó: Mónus Márton

Varga Mihály szólt arról, hogy hazánk igen jó adottságokkal bír ezen a téren, mivel járműgyártásunk és az ágazathoz kapcsolódó kutatás-fejlesztés, valamint az egyetemi tudásbázisok is a világszínvonalat képviselik. Emellett 2015-ben a kormány a régiónkban elsőként dolgozta ki és fogadta el átfogó elektromobilitási koncepcióját: a Jedlik Ányos Tervet és a hozzá kapcsolódó Jedlik Cselekvési Tervet – emlékeztetett a miniszter. Mindezek révén azt kívánjuk elérni, hogy csökkenjen a közlekedés károsanyag-kibocsátása, és hangsúlyosan segítsük a magyar vállalatok és kutatóhelyek bekapcsolódását az elektormobilitási fejlesztésekbe – egészítette ki.

hirdetés

Ami az infrastruktúra kiépítését illeti, az egyik legfontosabb cél, hogy elektromos járművekkel az ország teljesen átjárható legyen. Ennek megvalósítása érdekében hozta létre a nemzetgazdasági tárca az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft.-t, amely már meg is kezdte az országos lefedettséget biztosító töltő-hálózat telepítését – ismertette Varga Mihály. A tárcavezető elmondta, a kormány célul tűzte ki továbbá azt is, hogy 2020 után a világon az elsők között vezessük be az 5G technológiát Magyarországon. Mindezek olyan lépések, amelyek hozzájárulhatnak Magyarország gazdasági fejlődéséhez, ahhoz, hogy vállalataink és kutatóműhelyeink a kiélezett nemzetközi versenyben is megállják a helyüket.

Budapest, 2018. április 3.
Ugron Gáspár Gábor, az e-Mobi ügyvezető igazgatója szimulátort próbá ki az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. és a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával létrehozott Elektromobilitás Látogatóközpont megnyitásán a budapesti Millenárison 2018. április 3-án. A bemutatóterem látványos vizuális elemekkel és számos kipróbálható eszközzel segítheti az elektromosautó-használattal kapcsolatos szemléletformálást.
MTI Fotó: Mónus Márton

Az átalakuló és megújuló Millenáris programkínálata újabb elemmel bővül – üdvözölte a bemutatóterem megnyitását Glázer Tamás, a Millenáris Nonprofit Kft. ügyvezetője. Hozzátette: az intézmény hagyományait tekintve is nyitott a legmodernebb technológiai újításokra.

energiaoldal.hu

Vélemény, hozzászólás?