Mégsem emelkedik a szennyvízdíj

Egyhangú szavazással hatályon kívül helyezte a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatási díjról szóló tavaly decemberi rendeletét a Fővárosi Közgyűlés pénteken, így idén is a 2012-as tarifák maradnának érvényben.

A január 1-jétől hatályos hulladéktörvény szerint kéttényezős díjmegállapítást kell alkalmaznia a fővárosnak, a közszolgáltatás díja alapdíjból és ürítési díjból áll. A törvényi szabályozásnak való megfelelés miatt új rendelet készül a szennyvízszállítási közszolgáltatásra. Annak érdekében, hogy az új elvek szerint megállapítandó díjakat jogszerűen hatályba lehessen léptetni, a főváros megfeleljen a törvénynek és a lakosságot se érje hátrány, György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes azt javasolta, hogy a tavaly decemberben megállapított díjmódosítást helyezzék hatályon kívül. Az új díjtételek március 1-jétől éltek volna.

hirdetés

kép: zugloboy/indafoto.hu

A határozat értelmében a 2012-es tarifák maradnak érvényben a továbbiakban, vagyis az ingatlantulajdonosok nagyobb részét érintő, a folyékony hulladék gyűjtésének és elszállításának – az ivóvízfogyasztáson alapuló – díja köbméterenként 337,7 forint plusz áfa marad. Azoknál az ingatlanoknál, ahol nem mérik a fogyasztást, illetve a mért fogyasztást meghaladja az elszállított mennyiség, a díjtétel köbméterenként nettó 1816 forint lesz ezután is, a tervezett 1898 helyett.

MTI