Megvette a Flaga a Total PB-gáz üzletágát

Megvásárolta az amerikai UGI International cégcsoporthoz tartozó Flaga csoport a Total magyarországi PB-gáz üzletágát.

A Total tavaly novemberben jelentette be, hogy eladja magyarországi PB-gáz üzletágát az UGI International cégcsoportnak.

Total Flaga

A tranzakciót a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte. A Flaga keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ezután vette meg a Flaga csoport idén szeptemberben az üzletágat, a vételár a felek megállapodása szerint nem nyilvános. A Total Hungaria Kft. tulajdonosváltásával egy időben a társaság neve is megváltozott, új neve Flaga Hungária Kft. lett.

A Flaga Gáz Kft. és a Flaga Hungária Kft. párhuzamosan, közös irányítással, közös üzletpolitikával működik, termékeiket Flaga Gáz márkanéven forgalmazzák – közölték.

hirdetés

A tájékoztatás szerint mindkét vállalat változatlan létszámmal, a meglévő telephelyeken folytatja tevékenységét, leépítést nem terveznek. Ügyfeleik szerződései változatlan kondíciókkal továbbra is érvényben maradnak, a Total meglévő partnereit a Flaga Hungária Kft. változatlan feltételekkel szolgálja ki.

A Flaga szerint az összeolvadás a szolgáltatás színvonalának jelentős javulását eredményezheti, javul a logisztikai háttér, biztonságosabbá válik az ellátás, gyorsabban tudnak reagálni a megkeresésekre, rendelésekre. A közlemény szerint az UGI International nemzetközi PB-gáz forgalmazó vállalat, 13 ezer dolgozót foglalkoztat világszerte, éves forgalma több mint 7 milliárd amerikai dollár, 1929 óta jegyzik a New York-i tőzsdén. Európai üzletét 1999 óta a Flaga cégcsoport viszi, amely 11 országban van jelen.

A Flaga Magyarországon 2006-ben lépett piacra. A Shell Gas 2009-es megvásárlásával vált az egyik vezető PB-gáz szolgáltatóvá. A Flaga Magyarországon tartályos és palackos PB-gázt forgalmaz, valamint jelentős részesedése van a hazai autógáz forgalmazásban is – közölték.

energiaoldal.hu – MTI