Minden megyében lesznek programok az Európai Hulladékcsökkentési Héten

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében az idén összesen 473 hulladékcsökkentő és szemléletformáló akció valósul meg, a programok minden megyét érintenek – közölte az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség az MTI-vel.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét célja évről évre az, hogy minél több önkéntes bevonásával felhívja a figyelmet a hulladék keletkezésének megelőzésére, a hulladékok újrahasznosítására. Az idei rendezvénysorozat akciói közül 313 a megelőzésre fókuszál.

Európai Hulladékcsökkentési Hét

Budapesten összesen 146, Pest megyében 89, Veszprém megyében 25, Csongrád megyében pedig 24 hulladékcsökkentő, szemléletformáló programra látogathatnak az érdeklődők. Országos viszonylatban a legtöbb akcióötletet – összesen 13-at – a pápai Weöres Sándor Általános Iskola regisztrálta az idei Európai Hulladékcsökkentési Hétre – közölték.

Az idei kampányhoz a Földművelésügyi Minisztérium (FM) egy konferenciával csatlakozik, amely az egyházak környezetvédelmi szerepét állítja középpontjába.

hirdetés

Az idei hét központi témája, a “Hozz ki többet kevesebből!” gondolat, amelynek lényege, hogy minél kevesebb erőforrás felhasználásával érjék el ugyanazt az eredményt.

Az Európai Bizottság felkérésére az idén az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) európai akcióötletek tesztelését vállalta annak érdekében, hogy kiderüljön, mely hulladékcsökkentő, szemléletformáló akciók működőképesek Magyarországon és használható alternatívákat mutasson azoknak, akik részt kívánnak venni a kampányban, de nem rendelkeznek saját ötlettel – olvasható a közleményben.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét 473 programjából, 272 az európai akcióötletek tesztelése során valósul meg. Tavaly 150 akcióötletet valósítottak meg önkéntesek Magyarországon a hét keretében.

energiaoldal.hu – MTI

 

Kapcsolódó cikkek
A Homatech a tervezett hullladékfeldolgozó környezetvédelmi vizsgálatára kérte az MTA-t

A Homatech Recycling Zrt. a Százhalombattára tervezett környezetbarát hulladékfeldolgozóval kapcsolatban felkérte a Magyar Tudományos Akadémiát (MTA) a beruházás teljes technológiájának Elolvasom

Nemzetközi fenntarthatósági divathét Budapesten

Nemzetközi konferencia, workshopok, kiállítások és divatbemutatók is várják az érdeklődőket a fenntartható és etikus divat témában az első alkalommal megrendezendő Elolvasom

Nyomtatott áramkörből arany és áram?

A fenntartható fejlődés szempontjából lényegi kérdés a mindennapi használati tárgyak újrahasznosításának lehetősége. Az elektronikai eszközök mindennapjaink szerves részévé váltak, mobiltelefon Elolvasom

Majdnem egymilliárd forint támogatást nyert egy konzorcium az elöregedett gépjárművek előbontására

Több mint 914 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Optisol konzorcium a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban  (GINOP) a Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?