MSZP: a Fidesz sokkal drágábban adja a gázt és a villanyt, mint amennyibe az ténylegesen kerül

Megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  


Az MSZP szerint a magyar családoknak azért kell sokat fizetni a rezsiért, mert a Fidesz sokkal drágábban adja a gázt, a távhőt és a villanyt, mint amennyibe az ténylegesen kerül.

Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, “a magyar családok legnagyobb uzsorása Orbán Viktor és kormánya”, “az urizáló fideszes elit pofátlanul nyerészkedik a magyar családokon”.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP

Azzal indokolt, hogy a földgáz és a kőolaj ára az elmúlt két évben a felére csökkent. A Fidesz külföldön megveszi olcsón az energiát, de itthon ugyanolyan drágán adja el, mint két évvel ezelőtt – mondta. Nem Brüsszel, hanem Orbán Viktor és kormánya drágítja a rezsit – hangoztatta, felszólítva a Fideszt arra: “hagyják abba az árdrágító nyerészkedést”. Az MSZP-s politikus azt mondta, pártja a biztos megélhetés érdekében törvényjavaslatban kezdeményezte, hogy az átlagfogyasztás mértékéig azonnal csökkenjenek 20 százalékkal a lakossági gázszámlák, valamint 10-10 százalékkal mérséklődjenek az áram- és távhőszámlák.

A szocialista képviselő közölte, 2016 áprilisához képest novemberre drasztikusan megnőtt a rezsiszámlákkal elmaradó fogyasztók, a szolgáltatásból kikapcsoltak száma. Bangóné Borbély Ildikó szerint több százezren vannak azok, akik több mint egyéves hátralékkal tartoznak, csak az áram esetében ez 300 ezer fogyasztót jelent.

A Transparency International korrupciós rangsorára vonatkozó kérdésre az MSZP-s politikus azt mondta, régóta mondják, hogy Magyarországon nagy a korrupció, amely főleg az állami intézményekhez köthető. A korrupció mértékét az emberek a saját bőrükön érzik – tette hozzá.

hirdetés

Egy másik kérdésre válaszolva – mi a véleményük arról, hogy Izsák fideszes polgármestere uniós forrásból épített vadászházat, majd be is költözött oda -, Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, jó lenne, ha a kormány és az ügyészség is végre elkezdené a korrupciógyanúba került kormánypárti politikusok vizsgálatát.

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy azonnal csökkentse negyven százalékkal a lakossági gáz árát annak érdekében, hogy a magyarok is a világpiaci árat fizessék a fűtőanyagért.

Gréczy Zsolt DK

A párt szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján indoklásként azt mondta, hogy az energiahivatal felmérése szerint tavaly novemberre nyolcvanezer lakásban kapcsolták ki a gázt, mert ennyi család nem tudta fizetni a “Fidesz által mesterségesen magasan tartott” árat. Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: azért ilyen drága a fűtés, mert “pár fideszes haver” a fűtésszámlákon keres milliárdokat.

A lakosság a felmérések szerint eddig 50 milliárd forintnyi rezsitartozást halmozott fel, ha minden így marad, akkor újabb több tízezer háztartásban kapcsolhatják ki a fűtést – tette hozzá.

energiaoldal.hu – MTIMegosztom
  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?