Napelem látja el árammal a karcagi ovit

Karcagon a Madarász Imre Egyesített Óvodában szerelte be az E.ON Hungária azt a napelemtáblát, melyet a Balaton Sound-on meghirdetett játékkal, és az azt követő szavazás révén nyert el az intézmény.

Mától minden ovis „naposnak” érezheti magát a karcagi Madarász Imre Egyesített Óvodában. A polgármester, az intézmény vezetői és az E.ON képviselői ugyanis ünnepélyesen felavatták azokat a napelemeket, melyek mostantól árammal látják el az óvoda épületét. Idén, a Balaton Soundon hirdette meg az E.ON Hungária csoport nagyszabású játékát és a hozzá kapcsolódó szavazást.

eon e.on ovoda Karcag napelemAz áram- és gázszolgáltató cég ugyanis azt vállalta, hogy ingyen szerel fel naperőművel valamilyen magyar közintézményt, ha a zenei fesztiválon kiállított E.ON Hajtóerőmű hintaszerkezetével termelt villamosenergia elér egy bizonyos mennyiséget. A bulizó magyar és külföldi fiatalok örömmel pattantak az E.ON Hajtóerőműre, utána pedig a társaság ügyfelei és facebookos követői több ezer szavazattal járultak hozzá a program sikeréhez.

Végül a leadott voksok alapján a nyertes a karcagi Madarász Imre Egyesített Óvoda lett, ahol az engedélyeztetés és a szükséges körültekintő műszaki felülvizsgálat után beszerelték a fotovoltaikus paneleket, és a szükséges vezérlőberendezéseket. Ennek révén az ovi szinte teljes egészében megtakaríthatja éves villanyszámláját, ráadásul az E.ON tízéves garanciát vállal a mintegy 6kW-os rendszerre.

hirdetés

„Ez a projekt megtestesíti mindazt, ami az E.ON-nak fontos a világban és Magyarországon is:  gyerekek, a fiatalok oktatása, ismeretszerzésük támogatása. Fontos számunkra környezetünk megóvása, az innovatív megoldások alkalmazása a fenntartható környezet és fenntartható gazdálkodás érdekében.” – mondta el Egyházi Nikoletta az E.ON Hungária csoport szóvivője.

„Egy kisgyermek, aki életének korai szakaszában ilyen létesítményben nő fel, és megismerkedik az energia, a környezetvédelem, a takarékosság, vagy éppen a tudatos viselkedés fogalmával, az élete későbbi folyamán is egészen máshogy áll hozzá ezekhez a kérdésekhez, érteni fogja az összefüggéseket, hogy az ember és tevékenysége miként lehet okosan része a minket körbevevő világnak. Emiatt is örülünk ennek a beruházásnak.” – mondta Szarka Lászlóné, a Madarász Imre Egyesített Óvoda intézményvezetője.

Amennyiben valaki saját erőből vásárolná meg a Karcagon működő rendszert, körülbelül két és fél millió forintos költséggel, és tíz éven belüli megtérüléssel számolhat, ugyanakkor lemondhat a villanyszámlák befizetéséről.

forrás: alternativenergia.hu

Kapcsolódó cikkek
A magyarok egyharmada biciklizik takarékosságból

A magyarok 34,1 százaléka – anyagi okokból – az elmúlt 2-3 évben többet használta kerékpárját közlekedési eszközként, mint a korábbi Elolvasom

Hőség és takarékosság: csaknem 50 ember halt meg Japánban

Július eleje óta Japánban legalább 44 ember halt meg hőgutától. Az ok nem feltétlenül a légkondicionáló hiánya. Az országban több Elolvasom

Utazás alatt is spórolj!

Javában tombol a nyár, sokan utaznak el ilyenkor és hagyják üresen lakásukat akár több hétre is. Ilyenkor sem szabad azonban Elolvasom

Spóroljon: főzzön mosogatógépben! (videó)

Főzzünk mosogatógépben, miközben a masina elvégzi a mosogatást - erre buzdít egy olasz konyhai szakíró, Lisa Casali - adta hírül Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?