Kínai nyugdíjasok: napelemmel a föld körül

Aki szerint egy elektromos triciklit építeni a semmiből nem nagy cucc, az próbálja meg körbeutazni vele a földet! Na ugye…

A kínai Li Linxiang (66) és felesége Zhao Yafan (64) nem otthon ülő, kandalló mellett bóbiskoló típus. A shenyangi nyugdíjas házaspár megépítette álmaik napelemes triciklijét, majd világ körüli útra indult.

Kínai napelemes tricikli

Az utazást 5 évesre tervezik, ez alatt mintegy 100 országot látogatnak meg. Május 25-én indultak, idén átutaznak Kínán és Kazahsztánon, majd a Közel-Keleten, hogy a telet aztán Etiópiában töltsék. Innen tavasszal folytatják útjukat Európába Törökországon keresztül.

hirdetés

Kínai napelemes elektromos tricikli

2014-ben még bejárják Észak-Afrikát, ezt követően áthajóznak a Csendes-óceánon Argentínába, ahonnan az Egyesült Államokba nyargalnak, majd Kanadát látogatják meg, mielőtt Los Angelesből Japánba hajóznának. Végül a két Koreát is megszemlélve térnek haza.

A pár egyébként nem rutintalan a hasonló vállalkozások tekintetében. 2006-tól már teljesítettek egy kétéves kínai túrát, majd 2011-ben indultak első világ körüli útjukra, de járművük lerobbant, így csak hat országot jártak végig Délkelet-Ázsiában.

Elektromos tricikli napelem kínai sátor

Li tehát nem ma kezdett elektromos járműveket készíteni (hanem 1999-ben). Ez már a hatodik generáció, továbbfejlesztett napelemekkel és elektronikával. A meghajtásról három villanymotor gondoskodik. Hogy szállásra se kelljen költeni, a tricikli éjjelre sátorrá alakítható.

Vélemény, hozzászólás?