Nem muszáj elvágni a gázvezetéket…

Előzetes közmű-egyeztetéssel és odafigyeléssel megelőzhető, hogy építkezések és különféle földmunkák esetén megrongálódjanak a  gázvezetékek, a villamos- és földkábelek, és hogy ezzel  veszélyhelyzet álljon elő – hangsúlyozza az NKM Nemzeti Közművek Zrt. az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Az állami társaság ahhoz kapcsolódóan tette közzé figyelemfelhívását, hogy tavasszal a mezőgazdasági gépek megkezdik az aktuális munkáikat a szántóföldeken, illetve beindulnak az építkezések és velük különféle, a talajban végzett munkálatok.

hirdetés

    Az NKM ismerteti: minden évben tucatnyi olyan eset történik, amikor mezőgazdasági gépek vagy földmunkagépek gázvezetéket, villamos kábelt szakítanak el, ezzel üzemzavart, gyakran veszélyhelyzetet okoznak.
A közleményben hangsúlyozzák: bármely földmunka megkezdése előtt – a biztonságos munkavégzés érdekében – alapvető fontosságú annak ismerete, hogy a munkaterület közelében hol találhatók gázvezetékek, villamos föld- és légkábelek, illetve elektromos berendezések. Már a tervezési szakaszban szükséges egyeztetni a közműszolgáltatókkal, így megelőzhető a közművek rongálása, az ezzel járó veszélyhelyzet, üzemzavar, illetve anyagi kár, súlyosabb esetben személyi sérülés.
Az NKM saját elosztási területén minden ilyen jellegű egyeztetést elvégez, a többi területen az illetékes elosztóval kell felvenni a kapcsolatot – írták a közleményben.

energiaoldal.hu – MTI

Vélemény, hozzászólás?