Nem veszélyes a Bubi kártyaolvasója!

A rendszer üzemeltetője közleményben cáfolja, hogy problémás lenne a Mol Bubi állomások bankkártya-elfogadása. ‘A megalapozatlan és szakmaiatlan híresztelésekkel szemben a MOL Bubi dokkoló-állomásai bankkártyás kölcsönzést érintő, az érzékeny adatokra veszélyt jelentő hibával nem rendelkeznek’ – írja a T-Systems.
A dokkoló-állomásokba szerelt POS-terminálok (VeriFone Artema Modular) közel tíz éve vannak forgalomban és világszerte több mint százezer darabot adtak el belőlük. Minden hatályos nemzetközi kártyatársasági és bankbiztonsági előírásnak megfelelnek.

kép: irenne56/indafoto.hu

kép: irenne56/indafoto.hu

hirdetés

Magyarországon az elmúlt 5-6 évben közel 500 darab Artema Modular POS-t üzemeltek be, és eddig semmilyen visszaélésről vagy akár visszaélési kísérletről nincs tudomása a társaságnak – cáfolta a társaság. Az eszköz rendelkezik PCI PED, EMV Level 1 és Level 2 minősítéssel, valamint a szükséges Visa, MasterCard és OTP Bank certifikációkkal, amelyek biztosítják, hogy az egyes tranzakcióknál felhasznált bankkártya-adatok biztonságosan legyenek kezelve.

Mindezek alapján elmondható, hogy szemben a Facebook-on és a sajtóban megjelentekkel, a bankkártyával történő kölcsönzések teljes egészében biztonságosak a MOL Bubi rendszerében – zárja közleményét a T-Systems.

OPH