Nemzetközi filmforgatás-maraton a Földért

Megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  


Kreatív, szellemes, társadalmi célú és maximum 60 másodperces reklámfilmek forgatására buzdítják a Föld lakóit a Shoot4Earth 24 órás videokészítő verseny szervezői. Az egyperces munkák elkészítésére az egyéni alkotóknak vagy stáboknak összesen egy nap áll rendelkezésükre.

A nevezők mobiltelefonnal, digitális fényképezőgéppel, tablet PC-vel vagy digitális videokamerával készíthetik el valamilyen környezettudatosságra ösztönző témát bemutató, társadalmi célú filmjeiket. Az akció a Föld minden pontján egyszerre, azonos időben, az időzónákból adódó eltérések figyelembevételével zajlik majd, a kontinenseken, illetve az egyes országokban megadott regionális producerek segítségével – közölték az esemény magyar partnerei az MTI-vel.

kép: scherer/indafoto.hu

kép: scherer/indafoto.hu

A filmeket április 20-a 8 óra és április 21-e 8 óra között kell forgatni. A produkciókban a versenyzőknek kreatív módon kell felhívni a figyelmet arra, hogy a magánemberek odafigyeléssel, tudatos energiafelhasználással, környezettudatossággal, milyen sokat tehetnek a Föld megóvásáért.

A téma szabadon választható, de a szervezők időzónánként három elemet megadnak, amelyekből egyet kötelező beépíteni az anyagba. Ezeket április 20-án, a rajt pillanatában helyi idő szerint reggel 8 órakor hozzák nyilvánosságra.

hirdetés

Jelentkezni, április 20-án reggel 8 óráig, a info@shoot4earth.com címen lehet, a versenyző stáb vezetője által aláírt és beszkennelt jelentkezési lap, és a stábot bemutató, 15-50 másodperces rövidfilm beküldésével.

Az elkészült videókat a verseny megkezdése után legkésőbb 24 órával el kell küldeni a szervezőknek.

A nemzetközi zsűri elnöke Jirí Menzel Oscar-díjas filmrendező, társelnök Sandeep Marwah (Asian Academy of Film and TV – India), művészeti igazgató Karl Bardosh (New York University Film School) és a zsűri tagjai között van Hódi Jenő filmrendező, producer a Budapesti Film Akadémia alapítója is.
Az eredményhirdetésre április 21-én 18 órakor kerül sor élő online televíziós adásban.

Az ajánlott témák és a kiírás részletei a http://www.prherald.hu/wg3/files/download/5/24_oras_videokeszito_vilagverseny_2013_04_10.docx címről tölthetők le.

MTIMegosztom
  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?