Nemzetközi környezetvédelmi versenyre várják a középiskolások jelentkezését

Magyar iskolák jelentkezését is várják Az európai iskolák egy élhető bolygóért elnevezésű nemzetközi környezetvédelmi versenyre, amelyre 11 ország diákjainak van lehetősége nevezni, hogy kreatív módon hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

kép: wwf.at/esfalp

kép: wwf.at/esfalp

Az ERSTE Alapítvány és a Természetvédelmi Világalap (WWF) 7-10. osztályos tanulók számára hirdet iskolai versenyt, amelyre Ausztriából, Bulgáriából, Horvátországból, Csehországból, Magyarországról, Moldáviából, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából várják az iskolák jelentkezését. A program az ökológiai lábnyom és az egészséges folyók témája köré összpontosul – olvasható a szervezők közleményében.

kép: .wwf.at/esfalp

kép: .wwf.at/esfalp

hirdetés

A környezetvédelmi program egyhetes tanár-diák akadémiával kezdődik, amelyre szeptember 27. és október 2. között Ausztriában kerül sor. A résztvevők számos műhelyfoglalkozáson és szabadtéri programon vesznek majd részt, amelyek a fogyasztás globális hatásairól, a Dunáról, mint „Európa életvonaláról”, és a civil aktivitásról szólnak. Projektmenedzsment, csapatépítés és sajtókommunikáció szintén a program részét fogja képezni. A diákoknak az iskolaév végéig van idejük arra, hogy saját környezetvédelmi projektjeiket véghezvigyék, ez lehet akár utcaszínház, kiállítás, újságcikksorozat vagy a bármilyen kreatív megoldás a gyerekek fantáziájától függően.

A környezetvédelmi projektek alakulása egy nyilvánosan elérhető interaktív blogon is követhető lesz, itt a résztvevők naplót vezetnek, képeket és videókat oszthatnak meg a tapasztalatcsere elősegítésének céljából.

A diákok és tanárok 2014 júniusában egy záróesemény keretében Romániában találkoznak, ahol bemutatják projektjeiket, és a 2014-es őszi időszak új együttműködési akcióin is együtt gondolkodnak majd. A környezetvédelmi programok megvalósításáért pénzügyi támogatásban részesülnek az iskolák.

A jelentkezés határideje július 9., részletes információk és a regisztráció menete a www.wwf.at/esfalp oldalon érhető el.

MTI