Öko-Dizájn címmel divatbemutató lesz a Treffort Kertben

Megosztom
  • 1
  •  
  •  
  •  


Két fiatal iparművész-divattervező, Reök Cecília és Varga Tímea újrahasznosított alapanyagokból készült egyedi készítésű, hordható utcai és alkalmi ruhakollekcióit mutatja be szerdán az Öko-Dizájn Team a budapesti Treffort Kertben.

fotó: okodesign.info

Reök Cecília az MTI-nek elmondta, hogy a bemutatón összesen húsz ruhakreációt sorakoztatnak fel, a látványos haute couture (egyedi készítésű) kollekciók mellett mindennapi kényelmes viseleteket is. Minden ruha újrahasznosított alapanyagokból, a háztartásban fellelhető tárgyakból és gyártási hulladékokból készült.

Az újrahasznosított anyagok között szerepel újságpapír, tejeszacskó, bicikligumi, legódarabok, focilabda, nejlonzacskó és reklámmolinó is. A hordható utcai és alkalmi ökokollekciók elkészítéséhez természetes alapanyagokat használtak, köztük biopamutot, jutát, lent, selymet, kendert és bambuszt. Ezek az anyagok könnyen elbomlanak, és nem növelik a felhalmozódott hulladék mennyiségét – hangsúlyozta a divattervező.

hirdetés

Munkái közül a kültéri reklámmolinóból készült szoknyát függöny alapanyagú blúzzal és tetrapak üdítős dobozokból összeállított táskával együtt mutatja be, de látható lesz tőle juta alapanyagú, kávé színű zsákruha is kókuszháncs díszítéssel és teafilterből készített övvel.

Tájékoztatása szerint az érdeklődők Varga Tímea kreációi közül megtekinthetik a nejlonzsákból készült hosszú ruhát fürdőszivacs díszítéssel és fém üdítősdoboz-fülbevalóval, de felvonultatja bélésmolinóból készült nadrágját pamuthulladékból készült trikóval és parafadugó övvel, valamint selyem csomagolópapír és textilhulladék alapú estélyi ruháját is.

Reök Cecília kifejtette, hogy céljuk olyan ökodizájn használati-, dísz- és ajándéktárgyak, ruhák, ékszerek, dekorációk és enteriőrök létrehozása, amelyek a tudatos tervezés és anyaghasználat miatt a lehető legkisebb mértékben szennyezik a környezetet.

Az Öko-Dizájn Team olyan figyelemfelkeltő rendezvényeket és divatbemutatókat szervez, amelyek segítik a társadalom környezettudatos szemléletváltását, és erősítik az ökocentrikus gondolkodást. A gyerekeknek és a nagyvállalatoknak workshopokat és csapatépítő tréningeket is szerveznek – magyarázta.

forrás: MTIMegosztom
  • 1
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?