Okos világítás 50 dollárért

A Belkin elérhetővé tette az idei CES-en bemutatott villanykapcsolóját, amely a vezeték nélkül hozzá kapcsolódó mobileszközökkel könnyedén távvezérelhető

A WeMo Light Switch a wifi hálózaton keresztül kapcsolódik Android okostelefonokhoz,  tabletekhez, vagy iPhone, iPad, iPod touch készülékekhez.

Belkin WeMo Light Switch

A készülékekre a az ingyenes WEMO APP alkalmazást kell letölteni, amivel aztán kedvünkre vezérelhetjük az okos villanykapcsolónkat.

Belkin WeMo Light Switch iPhoneElőre programozhatjuk, mikor kapcsoljon ki, vagy be a lámpa, de a város helyének megadásával rá is bízhatjuk, hogy a nap járásához igazítsa a világítást. A programozást áramszünet esetén sem felejti el, de nincs benne akkumulátor, ami tönkre mehetne. Az összes hagyományos és halogénizzóval, kompakt és normál fénycsővel kompatibilis.

hirdetés

belkin-wemo-light-switch

A távirányítás mellett természetesen használhatjuk hagyományos , manuális kapcsolóként is. A telepítése nem igényel különösebb képzettséget, egyszerűen a korábbi kapcsoló helyére építhetjük be.

Belkin WeMo Light Switch beszerelés wifi

A szerelést egy DIY-videóval is igyekeztek megkönnyíteni.

A Belkin WeMo Light Switch ára 50 dollár (kb. 11 000 forint), ami nem vészesen borsos, de ennyi pénzért csupán egy lámpát tehetünk vezérelhetővé.