Olajat találtak Bugacon!

A túlzott öröm sajnos korai, egyelőre nem arról van szó, hogy a következő Dallas-sorozat a dél-alföldön forogna. Pedig a jelentős olajkészletért még fúrni sem kell, már hordókban várta a pénzügyőröket.

Tartályokban hatvanhétezer liternyi ásványi olajat találtak a Bugac melletti erdőben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei – tájékoztatta a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Bugac. kép: Seth2/indaftoto.hu

Bugac. kép: Seth2/indaftoto.hu

Némedi-Varga Éva közölte: a pénzügyőrök járőrözés közben találták meg az ismeretlen eredetű ásványolajterméket 66 darab ezer literes műanyag tartályban, valamint 22 darab kétszáz literes fémhordóban.

hirdetés

Az előzetes szakvélemény szerint megközelítőleg 9 ezer liternyi termékről megállapítható, hogy szabványon kívüli gázolaj. A többi minta elemzése – a szennyezettsége miatt – még folyamatban van.

A pénzügyőrök a terméket lefoglalták, az ügyben jövedéki eljárás mellett költségvetési csalás miatt indul büntető eljárás. Ha a szakértői vélemény alátámasztja, hogy valamennyi előkerült gázolaj szabványon kívüli, akkor az ügyben mintegy 20 millió forint jövedéki bírság kiszabása várható – közölte a pénzügyőr alezredes.

energiaoldal.hu – MTI