Öltöztesse otthonát karácsonyi díszbe elegáns fehér fényekkel!

Kövér hópelyhek hullnak az égből, és tejfehér cukorsüvegekkel fedik be a tájat. Mindenhol friss sütemények, sült gesztenye és forralt bor illata terjeng, és mindenki érzi, hogy nemsokára itt a karácsony. Ilyenkor jön el az idő, hogy téli dekorációval csinosítsuk otthonunkat.

Pár egyszerű lépéssel és Dremel kéziszerszámok használatával könnyedén készíthetünk stílusos világítást otthonunk falaira, például letisztult fehér színekben. Így tündöklővé varázsolhatjuk szobánk falát, és meghitt karácsonyi hangulatban várhatjuk a közeledő ünnepeket.

Karácsonyi fények házilag, csináld magad hozzávalók, diy

Szükséges eszközök és tartozékok 

A Dremeltől:

  • Dremel 3000 multifunkcionális szerszám
  • Dremel Nagy teljesítményű vágókorong (420)
  • Dremel Csiszolószalag és tüske 6,4 mm, 60-as szemcseméret (430)
  • Dremel ragasztópisztoly
  • Dremel 7 mm-es GG04-es csillámló és GG05-ös színes ragasztórudak

Otthonról:

  • Ceruza és olló

A barkácsboltból:

  • Multiplex lap (60 cm x 40 cm x 5 mm)
  • karácsonyi LED égősor, kb. 250 égővel (4mm diaméter)
  • Kisméretű festőhenger, ecset és fehér akrilfesték

Első lépés
Sablonunkat használva rajzolja fel a karácsonyfa alakját egy 40 cm magas és 25 cm széles kartonlapra. Ollóval vágja ki és ceruzával vigye fel egy 40 × 60 cm-es multiplex táblára.

Karácsonyi fények házilag, csináld magad

Második lépés

hirdetés

Használjon könnyen kezelhető lombfűrészt, akár a Dremel Moto-Sawt. Illessze rá a finom fafűrész-pengét (MS52) és vágjon ki egy ovális formát. Bizonyosodjon meg arról, hogy egyenletesen távolság van az előzőleg rajzolt karácsonyfaminta szélei és az ovális forma éle között.

Karácsonyi fények házilag, csináld magad, diy

Harmadik lépés

Egy többfunkciós eszköz, mint például a Dremel Micro és egy 4mm-es fafúrószár (636) használatával vágjon lyukakat a karácsonyfaformába. Ezekbe illeszkednek majd a LED lámpák. A Dremel Microt a fa felületéhez merőlegesen tartva dolgozzon, ügyelve arra, hogy a lyukak egymástól legalább 1 cm-es távolságra helyezkedjenek el.

Karácsonyi fények házilag, csináld magad

Negyedik lépés

Cserélje ki a fafúrószárat egy EZ SpeedClic csiszolószalagra (SC407). Használja ezt a tartozékot a szálkák eltávolítására, valamint az ovális forma és a kivágott lyukak széleinek lecsiszolására.

Karácsonyi fények házilag, csináld magad, barkácsolás

Ötödik lépés

A letisztult, elegáns kinézetért fesse le az ovális forma egyik oldalát egy kis festőhengerrel, fehér akrilfestéket használva. Egyenletesen vigye fel a festéket a felületre, majd vigyen fel még egy réteg festéket, hogy optimális lefedettséget érjen el. Hagyja száradni a festéket, mielőtt hozzákezdene az utolsó lépéshez.

Karácsonyi fények házilag, csináld magad, diy

Hatodik lépés

Illessze be a karácsonyi égőket a lyukakba, az égőket összekötő kábelt pedig hagyja lógva. Két csavarral szerelje fel a falra újonnan készített lámpáját.

Karácsonyi fények házilag, csináld magad, lakásdísz

Stílusos karácsonyi dekorációja most már készen áll, hogy meghitt téli estéken beragyogja otthonát.

Karácsonyi fények házilag, csináld magad

energiaoldal.hu