Orbán-Sefcovic találkozó: az alacsony energiaárak garantálják a versenyképességet

Egyetértett az energiabiztonság és alacsony európai energiaárak fontosságában Orbán Viktor miniszterelnök és Maros Sefcovic, az Európai Bizottság Energia Unióért felelős alelnöke kedd délelőtti budapesti tárgyalásán – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az Országházban tartott megbeszélésen az uniós biztos tájékoztatást adott a bizottság energiapolitikai elképzeléseiről.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) tárgyal Maros Sefcoviccsal, az Európai Unió (EU) energetikai unióért felelős biztosával  (b3) az Országház Nándorfehérvári termében 2017. június 20-án. Jobbról Gottfried Péter, Orbán Viktor miniszterelnök európai és külgazdasági főtanácsadója (j2). MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) tárgyal Maros Sefcoviccsal, az Európai Unió (EU) energetikai unióért felelős biztosával (b3) az Országház Nándorfehérvári termében 2017. június 20-án. Jobbról Gottfried Péter, Orbán Viktor miniszterelnök európai és külgazdasági főtanácsadója (j2). MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly

hirdetés

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a magyarországi rezsicsökkentést nagy eredménynek tartja, és azt a magyar kormány meg is fogja védeni.

Fontosnak nevezte, hogy továbbra is a tagállamok dönthessenek az országukban alkalmazott energiaárakról. A rezsiköltségek alacsonyan tartása ugyanis nemcsak a családok számára fontos, hanem az európai vállalkozásoknak is versenyelőnyt jelent – tájékoztatott a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

energiaoldal.hu – MTI