Összecsukható e-bike és “elektromos szalon” a BMV-től

Megosztom
  • 4
  •  
  •  
  •  


Autót még nem lehet benne vásárolni, de elektromos kerékpárt már igen.

A BMW „i” sorozata a száz százalékban elektromos, konnektorról is tölthető, illetve hibrid modelleket jelöli, melyeknek nemsokára külön szalont nyit a bajor cég Londonban. Autót egyelőre még nem lehet vásárolni a kiállító teremben, hiszen az i3 városi kisautó csak 2013 végén érkezik, az i8 hibrid sportkupé pedig egy évvel később.

A „BMW i Park Lane” közvetlenül egy hagyományos BMW és egy MINI szalon mellett nyílik meg a nagyközönség előtt július 25-én, és ezt követően még több i-bemutatóterem megnyitását tervezik szerte a világon.

hirdetés

Ian Robertson, a márka egyik marketingért felelős vezetője szerint azért hasznos, hogy már most megnyitják az első ilyen típusú szalont, mert az emberek lehetőséget kapnak, hogy megismerkedjenek az elektromobilitással és a bajor gyártó elektromos, illetve hibrid járműveivel, ugyanis két prototípus már ki is van állítva. Aki már most kedvet kapna egy ilyen jármű megvásárlásra, de képtelen várni minimum egy évet, az csillapíthatja birtoklási vágyát egy i Pedelec névre keresztelt összecsukható elektromos kerékpárral.

A többség által csak Camping-bringaként ismert közlekedési eszköz modern kori, BMW által gyártott verziója igazi csúcstechnikát rejt. A váza alumíniumból és szénszálas anyagból készül, összecsukva pedig akár két darab is elfér belőle az i3-ban.

Az elektromotoron kívül rendelkezik energiavisszanyerő-rendszerrel és egy nagy teljesítményű akkumulátorral, aminek köszönhetően 25 km/órás végsebességre képes. Hatótávolsága 25 és 40 kilométer közé tehető az útviszonyoktól és az utas súlyától függően, de ez természetesen kiterjeszthető, ha besegítünk neki egy kis tekeréssel.

Fékezéskor, illetve lejtőn történő guruláskor a generátor folyamatosan visszatölti az akksit, de ez otthoni konnektorról is megtehető 4 óra alatt, vagy valahol egy gyorstöltéssel másfél óra alatt.

forrás: autolabor.huMegosztom
  • 4
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?