Ötvenezer háztartásnak fizethet a Főkétüsz

A Főváros Közgyűlés visszamenőlegesen csökkentette a szilárd tüzelésű kémények ellenőrzési díját. A különbözetet a közszolgáltatónak, vagyis a Főkétüsznek vissza kell térítenie az érintett ötvenegyezer háztartásnak.
Elfogadta a Fővárosi Közgyűlés a kéményseprő-ipari szolgáltatási díjak csökkentését. A változás azt az 51.000 fővárosi háztartást érinti, amely szilárd tüzelésű berendezésre kötött kéményt használ, a többi kéménytípus esetében továbbra is a 2013. július 1-jével életbe lépett rezsicsökkentés szerinti alkalmankénti díjakat kell érvényesítenie a közszolgáltatónak.

hirdetés

A szilárd tüzelésű, azaz fával, szénnel, olajjal működtetett vagy vegyes tüzelésű berendezésekre kötött kéményeket a közszolgáltatónak a vonatkozó jogszabály szerint évi két alkalommal kell ellenőriznie. A visszamenőleges csökkentés révén az egyedi szilárd tüzelésű hagyományos kémény alkalmankénti díja nettó 940 forintról 687 forintra, 27 százalékkal csökken, így a kötelező kétszeri ellenőrzés mellett is 10 százalékkal alacsonyabb az éves szolgáltatási díj, mint a 2012-ben.

A szilárd tüzelésű kémények esetében a rendelet hatályba lépésétől 2013. július 1-ig terjedő időszakra a díjcsökkentést a közszolgáltatónak ez év végéig vissza kell utalnia.

OrientPress Hírügynökség