Páratlan képek a természet erejéről

Bár hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az emberi civilizáció mindent túlél, ez messze nincs így, és erre mi sem lehet jobb bizonyíték, mint azok a képek, melyeket a mai posztban mutatunk meg. Így győzi le a természet az emberi kéz alkotásait.

Alighanem az emberi természetből adódik, hogy jóformán mióta létezünk azon gondolkodunk, milyen lenne a világ, ha mi nem lennénk. Vajon milyen gyorsan venné át a természet a hatalmat az emberi kéz alkotta épületek, tárgyak fölött?

Pianínó zongora természetA kérdés olyannyira érdekes, hogy még egy kis gyűjteményt is találtunk a neten, amely azt jósolja meg, hogy mely emberi alkotás hány évig állnak még az emberiség eltűnését követően.

A virágos rétté változott párizsi metró

A virágos rétté változott párizsi metró

A San Franciscó-i híres villamos például két évet bírná, a Nemzetközi Űrállomás háromig, az Air Force One (azaz az amerikai elnök különgépe) viszont ötig, csakúgy, mint Mexikóváros katedrálisa.

hirdetés

Az emberiség eltűnését követő tizedik évben adná meg magát a sacramentói nemzetközi repülőtér, és húsz évig húzná a Panama-csatorna, vagy az Alabama hadihajó. Nem soroljuk tovább, érdekes a lista, ide kattintva olvasható.

A mai poszt képei ennél azért egy fokkal békésebbek, hiszen akad köztük a nyitóképen is látható fa, amely keresztülnőtt egy zongorát, vagy éppen egy párizsi fotó, amin virágos mezővé változik egy elhagyott sínpár.

Láthatunk aztán halak által meghódított bangkoki bevásárlóközpontot csakúgy, mint egy csodás namíbiai, homok befutotta bányászváros egyik épületét.

A halak meghódította bangkoki bevásárlóközpont

A halak meghódította bangkoki bevásárlóközpont

Az mindenesetre elgondolkodtató, milyen törékeny is a civilizációnk, ugyanakkor egyik-másik képe olyannyira gyönyörű, hogy az ember már-már nem is bánja, hogy az érintett épületek sorsa úgy alakult, ahogy.

forrás és további képek: elet-erzes.blog.hu