Példátlan növekedést láthatunk a zöldenergiákban

A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) megemeli a nap- és szélenergia termelésre vonatkozó előrejelzését a hónap közepére várható, legfrissebb piaci jelentésében – számol be róla a Bloomberg, a párizsi középpontú szervezet szóvivőjére hivatkozva. Az indok az elmúlt évtizedben látott, nem várt fejlődési ütem a zöldenergiáknál.

A globális energiapiacon az előrejelzések alapjának tekintett World Energy Outlook novemberben várható legfrissebb kiadásában a zöld források fejlődésének dinamikusabb növekedését prognosztizálja majd a szervezet, amelyet az 1973-as olajválság után hoztak létre, a z energiapiaci folyamatok monitorozására és előrejelzésére.

naperőmű napenergia sivatag

hirdetés

Az IEA 29 tagországában – emlékeztet a Bloomberg – több kritika is érte a szervezetet, mert túlságosan konzervatív előrejelzést adott a szél- és napenergia hasznosításnak, a villamosenergia-termelésben betöltött szerepét illetően.

Jelentősen növeli várakozásait a megújuló források fejlődését illetően az IEA, összefüggésben az előző évi komoly változások, egyebek mellett a párizsi klímamegállapodással összefüggésben – közölte a szervezet szóvivője.

forrás: energiainfo.hu