Polestar erősítőkúrán a hibrid Volvo V60 – 300 lóerővel

A Polestart Volvók a svédek újkori sportmodelljei, ám a neves, a Volvóval szorosan együttműködő tuningcég immáron a hibrid verziót sem hagyja ki a buliból. A Polestar ezúttal a V60 D6 Pulg-in Hybridet vette kezelésbe és még néhány lóerőt kipréselve belőle a legerősebb dízelhajtású Volvót alkotta meg.

A hibridben lapuló 2,4 literes, öthengeres turbódízel és az elektromotor párosának kombinált teljesítménye a kúra során mintegy 15 lóerővel, nyomatéka pedig 30 Nm-rel gyarapodott, aminek eredményeképpen már 300 lóerőt és 670 Nm-t tud a svédek dízel-elektromos büszkesége.

hirdetés

Volvo_v60-phev-plug-in-hybridAmíg a bázismodellnek 6,1 szekundumra van szüksége a 0-100 km/h-s sprint abszolválásához, addig az izmosított változat egy tizedmásodperccel gyorsabban, kerek 6 szekundum alatt kivitelezi a feladatot. Mindezt ráadásul úgy, hogy közben a hihetetlen 1,8 literes vegyes fogyasztás és a 48 g/km-es szén-dioxid kibocsátás mit sem változott.

Volvo_v60-phev-plug-in-hybrid töltésA csúcssebességről nem nyilatkoztak sem a gyáriak, sem a Polestar emberei, azonban vélhetően a tisztán elektromosan elérhető 120 km/h-s maximum, illetve hajtáslánc minden potenciálját kihasználva megfutható, de elektronikusan limitált 230 km/h-s csúcs nem módosult.

Volvo_V60_PHEVElső körben a svédek Svédországban, az Egyesült Királyságban és Hollanidában teszik elérhetővé a kis pluszt eredményező teljesítménycsomagot, azonban a sikeres fogadtatás esetén Európa további országaiban is elérhetővé teheti a Volvo a Polestar csomagját.

forrás: autopult.hu

Vélemény, hozzászólás?