Régi ablakát sem kell feltétlenül kidobnia

Ablakfelújítás ilyen volt ilyen lett

Az ablakfelújítók piacán sokszor a legolcsóbb és a legegyszerűbb megoldást próbálják rásózni önre. Érdemesebb azonban azt kideríteni, mi a legjobb az ön a lakásának, mire lenne a leginkább szüksége, mivel spórolhatna meg több pénzt a rezsin és hogyan tehetné még kényelmesebbé otthonát.

Az a tapasztalat, hogy a vásárlók nagy része tudás nélkül marad, hogy mire is adott ki pénzt az ablakfelújítás során. Ez a szakma felelőssége, amely ellen a jó mestereknek küzdeni kell.

A felmérésekből kiderül, hogy a megrendelések 80 százaléka úgy jön létre, hogy a megrendelő kizárólag a jobb hőszigetelő képességű üvegről és 35 vagy 46 kamrás műanyag profilokról kap tájékoztatást. Az otthonukat felújítók egy része még sosem hallott a fa ablakok előnyeiről és a műanyag hátrányáról, az ablakfelújítás lehetőségéről, de ugyanígy ismeretlen számunkra a biztonsági ablakkilincs, a huzatzár, a redőny illesztésének kérdése vagy az egyéb kiegészítők.

Nem kell ennek így lennie. Érdemes visszaemlékezni azokra az időkre, amikor tárgyainkat nem kidobtuk, nem félévente cseréltük, hanem őriztük és felújítattuk. A felújítás terén hazánkban is jól bevált egyedi technológia, amelynek segítségével az eredeti faszerkezetre speciális profilba hőszigetelő üveget építünk be. Ennek hangszigetelő tulajdonságai megegyeznek egy új ablakéval.

Ablakfelújítás

hirdetés

Ez a megoldás nem csak jobbá, de szebbé is teszi a régi ablakát. Garantálja azok tökéletes hő- és hangszigetelését. Nem csak az energiamegtakarítással spórolhat pénzt: egy új ablak beépítési költségének 35–50%-át takaríthatja meg. A helyszíni szerelés nem jár bontási hulladékkal. Ezt a profilrendszert a nyílászárók időtálló és esztétikus felújítására fejlesztettük ki. Mivel fából van, a túlszigetelés jelensége sem lép fel, így nem kell attól tartania, hogy a szellőzés megszűnik. Nem kell a penészesedéstől, vagy a szénmonoxid-mérgezéstől félnie, mint az olcsóbb műanyag ablakoknál.

Hiszen minden, ami fa, szép és természetes. Ám minden, ami fa, törődést, odafigyelést, időközönkénti karbantartást igényel. Ennek hiányában a fa lassan korhadásnak indul, és van az az idő, amikor már nem menthető, nem felújítható. Ha az Ön ablakát már nem lehet csere nélkül felújítani, vagy egyéb esztétikai, illetve praktikus ok miatt (például rossz felé nyílik, nem nyitható bukóra, vagy, mert egyszerűen megunta), javasoljuk az ablak kicserélését.

Rácz Ferenc ablakfelújítás ablak felújítás

Az alkalmazott technológia annyira rugalmas és gyors, hogy a lakás kihűlése nélkül még télen is kivitelezhető! Ma már bontás nélkül egy óra alatt új ablakot szerelnek fel a legjobb mesterek. Piszok, és bármilyen más további kellemetlenség nélkül.

Érdemes mindig személyes tájékoztatást is igénybe vennie, hogy egyedi problémájával kapcsolatban a lehető legjobb döntést hozhassa meg. Nem érdemes csak árajánlatot kérni helyszíni felmérés nélkül, hiszen így nem tudja meg, a vállalkozó milyen munkát fog nyújtani.

Ha megtisztel azzal, hogy odaengedi a mestert az ablakához, korrekt és szakmailag is megfelelő tájékoztatásra számíthat. A valóban felkészült iparos a helyszíni felméréskor mintadarabot is visz magával, így tudja szemléltetni, hogy milyen minőségben végzi el a munkáját. (x)

www.ablakfelujitas.hu