Sikeres Guinness-rekord a Föld napján

Sikeres Guinness-rekord felállításával zárult a Föld napi családi program szombaton a Városligetben; több mint 20 ezer árvácskát ültettek el önkéntesek, hogy megújítsák a parkot. Az egész napos rendezvényen, amelynek fővédnöke Tarlós István főpolgármester volt, az önkéntesek mintegy 30 padot festettek le egyedi mintákkal és más különleges borítással – írja a metropol.hu.

Árvácskák. kép: kerdohil/indafoto.hu

Árvácskák. kép: kerdohil/indafoto.hu

Az önkéntes kertészek a Guinness-rekordnak számító 519 ládányi, azaz 20 750 tő árvácskát és cserjét ültettek el 800 négyzetméteren, a liget 10 pontján. Voltak, akik játszótereket tisztítottak, sportpályát festettek, gyöngykavicsot terítettek, illetve installáció készítésében is segédkeztek. Az eseményen az összes fővárosi közszolgáltató cég képviseltette magát. A részt vevő önkéntesek a kapott karszalag birtokában kedvezménnyel mehettek be több ligeti intézménybe, köztük az állatkertbe és a Vidám Parkba.

hirdetés

György István főpolgármester-helyettes a rendezvényen hangsúlyozta, hogy a Budapesten megvalósuló fejlesztéseknél – legyen szó akár az idén bevezetendő, házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő rendszerről vagy a közlekedési beruházásokról – kivétel nélkül fontos cél a környezettudatosság érvényesítése, az élhetőbb környezet kialakítása.

Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár a természetvédelem fontosságáról beszélt, és üdvözölte, hogy bevezetik Budapesten a házhoz menő, szelektív hulladékgyűjtési rendszert.
OrientPress Hírügynökség