Sok helyen pusztított tűz a hétvégén

Megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  


Tűz miatt ki kellett üríteni egy a XVI. kerületi négylakásos társasházat Budapesten – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese az MTI-vel. A balesetben nem sérült meg senki, de az egyik otthon lakhatatlanná vált.

Karsay Kornél elmondta: a Veres Péter út egyik házának lakása gyulladt ki, emiatt a házat teljesen ki kellett üríteni.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Az oltás idejére az útszakaszt a rendőrség lezárta. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy a régi építésű ház tetőszerkezete égett le, és az egyik lakás lakhatatlanná vált.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Elmondta: mentésre nem volt szükség, mert amikor a tűzoltók a helyszínre értek, senki nem tartózkodott az épületben. Jelezte azt is: senki nem kért ideiglenes elhelyezést. A tűzoltók egyelőre nem tudják, mi okozta a tüzet.

Kigyulladt egy családi ház Salgótarjánban

Kigyulladt egy családi ház Salgótarjánban szombaton, a Jónás körúti 80 négyzetméter alapterületű épület tetőszerkezete teljes terjedelmében ég – közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

hirdetés

Noskó Zsolt elmondta: az eddigi adatok alapján sérültről nem tudnak, az oltáson a salgótarjáni hivatásos tűzoltó parancsokság egységei dolgoznak.

Leégett egy családi ház tetőszerkezete Mezőfalván

Leégett egy családi ház és a hozzá tartozó melléképület tetőszerkezete Mezőfalván vasárnap – tájékoztatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Szabó-Bisztricz Anett elmondta: a Bem József utcában gyulladt ki egy száz négyzetméteres ház és egy hozzáépített ötven négyzetméteres melléképület cserépfedésű teteje, amely teljesen leégett. A tűz következtében a ház egyik szobája felett a födém beszakadt. A lakók időben elhagyták az épületet, személyi sérülés nem történt.

A helyszínre érkező mezőfalvi önkéntes és dunaújvárosi hivatásos tűzoltók a melléképületből egy propán-bután-, egy disszugáz- (acetilén-) és két oxigénpalackot hoztak ki.

Halálos szén-monoxid-mérgezés Borsod megyében

Egy középkorú nő életét vesztette, férjét pedig életveszélyes állapotban szállították kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csobád településen.

Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese vasárnap az MTI-nek elmondta: egy középkorú házaspárhoz riasztották a mentőket Csobádra szombaton. A nő életét már nem tudták megmenteni, vélhetően már órákkal a mentők kiérkezése előtt életét vesztette. A ház emeletén tartózkodó férjét súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba – tette hozzá.

 Megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?