Teljesen elektromos szuperautóval készít meglepetést a McLaren

A McLaren világkorát éli: miközben minden sportmodellje jól fogy, a különleges kiadásokért ölik egymást a vásárlók. A hiperautóként aposztrofálható P1-ből már az összes példányt elkapkodták, viszont a legfrissebb hírek szerint annak alapjain teljesen elektromos szuperautó kezdhet új életet.

McLaren p1 elektromos sportkocsi
Az Auto Express magazintól érkező füles szerint az elektromos modell tudásban és pozícióban valamivel elmarad majd a P1-től, de biztosak lehetünk afelől, hogy teljesítménye nem hagy majd kívánnivalót maga után. A McLaren ötéves tervében egyébként is szerepel az erőteljes felvillanyozódás, 2020-ra például a paletta 50 százalékát már elektromos segítséggel kívánják értékesíteni a britek.

mclaren_p1_

hirdetés

Az elsősorban versenypályára szánt, de közúton is használható elektromos modell nagyjából a 675LT menetteljesítményeit fogja hozni (0-100: 2,9 másodperc és 300 km/h feletti végsebesség), hatótávban pedig azt kívánják elérni a mérnökök, hogy fél óra versenypályázás beleférjen úgy, hogy utána fél óra töltést követően ismét az aszfaltcsíkon száguldozhasson az elektromos szuperautó.

mclaren_675lt_spider5

Az 1,4 milliárd dolláros (400 milliárd forintos) befektetett összeg jól mutatja, hogy milyen komolyan gondolják az elektromos terveket a McLarennél, igaz, ha a limitált szuperautóból 1000 példányt értékesítenek egyenként 1,4 millió dolláért (400 millió forintért), akkor már vissza is jön az összeg – ennyire azonban nem kapzsiak a gyáriak, a hírek szerint ennél kedvezőbb árcédulát kap majd az újdonság.

forrás: autopult.hu

Vélemény, hozzászólás?