Tíz villanymotor hajtja a NASA új repülőgépét

A NASA új, akkumulátorral működő 10 motoros repülőgépe felszáll, lebeg, mint egy helikopter és olyan hatékonyan repül, mint egy repülőgép. A motorok, légcsavarok helyzete függőleges és vízszintes irányban egyaránt változtatható a szárny forgatásával.

A Greased Lightning, azaz a GL-10-es repülő szerkezet prototípusának szárnyfesztávolsága mindössze 3 méter. A repülési tapasztalatok rendkívül kedvezőek, a tesztek első szakaszát, a szakemberek most zárták le a Fort AP Hill virginiai katonai bázisán.

nasa-greased-lightning-elektromos repülő

A távirányítással is vezérelhető legújabb változatú repülőgépen nyolc elektromotort a szárnyakon, és két elektromotor a farok részen helyeztek el. A repülő súlya akár a 28 kg-ot is elérheti (62 font), de sokkal csendesebb, mint egy háztartási fűnyíró.

hirdetés

A mérnökcsapat 12 prototípust épített a legkülönbözőbb anyagok felhasználásával, így például készült gép habból, üvegszálból, vagy éppen kevlárból is. „Minden egyes prototípus segített választ adni a különböző technikai kérdésekre. Ennek köszönhetően a kutatások költségeit is lefaragtuk, hiszen a sokszor túl kemény leszállás következtében elveszített prototípusok segítettek tökéletesíteni a repülésirányító rendszert, miközben tovább tudtuk folytatni a munkát ” – mondta el David North a NASA fejlesztésvezetője.

nasa-greased-lightning-elektromos repülő

A helyből felszálló repülőgépnek sokoldalú alkalmazása válhat lehetővé. Képes lesz kisebb csomagokat célba juttatni, de mezőgazdasági és térképészeti problémákat is könnyű szerrel megoldhat majd. A repülő valódi, felnagyított változata sokkal nagyobb lesz, mint amit most tesztelnek.


A Greased Lightning alapvetően bárhol képes felszállni és leszállni, és négyszer gyorsabban képes haladni, mint egy áramvonalas cruise helikopter.

forrás: gepagy.blog.hu

Kapcsolódó cikkek
Genfben alig van elektromos autó

Úgy tűnik, az elektromos autók közel sem terjednek olyan gyorsan, mint azt az elmúlt években várták. Az idei genfi autószalonon Elolvasom

Hibrid űrhajóként támad fel az MZ?

Legtöbb honfitársunk emlékeiben az egykori keletnémet márka egy szerű, megbízható, diszkrét kék füstöt eregető motorként él, de Indiában más jövőt Elolvasom

3 Ft/km: itt a világ leghatékonyabb elektromos autója

Egy startup cég kifejlesztette a világ leghatékonyabb elektromos járművét. A Japán Keio Egyetem 26 különböző céggel működött együtt a fejlesztésben. Elolvasom

Új bevetésen a napelemes repülő

Ezúttal az Egyesült Államokat szeli át a Solar Impulse nevű, öt világrekorddal is büszkélkedő különleges napelemes repülőgép. , dots: true, dotsSpeed: 1200, rtl: false, }); });

Vélemény, hozzászólás?