Tovább menetel a magyar szuperfertőtlenítő

Akár egy műtő tisztaságát is lehetséges elérni a magyar biofertőtlenítő használatával. A Higén+99 egy neves hazai étteremláncnál „élesben” is bizonyított, de újabban fitneszcentrumokban, szoláriumokban, klímaberendezésekben is alkalmazzák.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Higén+99. A szupererős, magyar biofertőtlenítő a közelmúltban újabb hivatalos vizsgálatokon teljesített kiválóan, és ennek eredményeképpen az Országos Epidemiológiai Központtól a közegészségügyi embergyógyászati, azaz egészségügyi minősítést is sikerült megszereznie. Ez óriási eredmény egy az egészségre teljesen ártalmatlan szertől. A vizsgálatról és a gyakorlati tapasztalatokról Körmendi Istvánt a Higén+99 fertőtlenítőszert kifejlesztő Clean System Global Kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

Körmendi István. fotó: energiaoldal.hu

Körmendi István. fotó: energiaoldal.hu

Miben jelent újat a mostani eredmény?

Eddig is tisztában voltunk vele, hogy a szer alkalmas az összes ismert vírus és baktérium több mint 99%-ának az elpusztítására, beleértve a kórházi szuperbaktériumokat is. A hatásmechanizmusa miatt ugyanis ezek egyszerűen képtelenek ellenállni neki.

Az újdonság az, hogy a korábbi, szintén nagyon szigorú laboratóriumi tesztek után egy újabb vizsgálat-sorozatot is elvégeztettünk, ami bizonyította, hogy a fertőtlenítőnk kórházi körülmények között is helyt áll, és ezzel megszerezte a minősítést arra, hogy egészségügyi intézményekben, akár például műtőkben is alkalmazzák.

Higén plusz 99 Higén+99 biofertőtlenítő

Igazolást nyert, hogy a szer az ember környezetében előforduló összes ismert burkos és nem burkos vírus ellen hatékony. Ez úgy gondolom a ma elképzelhető maximum, amit egy fertőtlenítőszer elérhet. Olyan mint például egy énekesnek a milánói Scala. Nagyon fontos a kórházi tisztaság, a román egészségügyi miniszter éppen a napokban kényszerült lemondani a kórházi fertőtlenítés hiányosságai következtében kialakult botrány miatt.

Akár egy (megfelelően fertőtlenített) műtő tisztaságát érhetjük el a háztartásban?

Tulajdonképpen valami ilyesmiről van szó. De a lényeg inkább az, hogy a nagyon magas, és kísérletileg igazolt csíraszám-csökkenést egy olyan szerrel érhetjük el, ami az egészségre ártalmatlan, és maradvány nélkül el is bomlik, nem jelent semmilyen veszélyt az egészségre.

 

Mekkora érdeklődés van Magyarországon egy ilyen szerre?

Egyre nagyobb. Sokan ismerték már fel az ebben rejlő lehetőségeket, magánszemélyek és intézmények, cégek egyaránt. Egymásnak is ajánlanak bennünket. Pont a napokban történt egy érdekes, és roppant tanulságos eset. Az egyik neves hazai étterem-hálózat egyik vezetője hívott fel telefonon, péntek éjjel 11-kor. Meglehetősen nyugtalan volt, ugyanis az ÁNTSZ azonnali, átfogó fertőtlenítést írt elő az egyik éttermükben.

Illusztráció

Illusztráció

Valamilyen higiéniai hiányosság volt az étteremben?

Éppen ellenkezőleg! Másnap reggel jártam náluk, és végignéztük az egész rendszerüket. Azt kell mondjam, hogy egy nagyon pedánsan felépített, és működtetett eljárással dolgoztak, minden elképzelhető higiéniai követelménynek, jogszabálynak megfelelve. A hiba nem náluk volt, hanem sajnos ez a kockázat a ma általánosan elterjedt, hipó-jellegű fertőtlenítőszerek hiányosságából adódik. Ezek ugyanis képtelenek rövid idő alatt kifejteni a hatásukat, és általában az összetételük is változó. Ki tudja, mennyire lesznek hatékonyak a vendégek által behurcolt fertőzésekkel szemben?

hirdetés
Illusztráció

Illusztráció

Így a legnagyobb igyekezet mellett is előfordulhat valamilyen kórokozó megjelenése. Ennél agresszívabb anyagokkal viszont nagyrészt feleslegesen terhelnék a vendégek szervezetét. Éppen ezért alkalmaznak Higén+99-et számos élelmiszeripari vállalkozásnál, mert ott nincs idő félórás fertőtlenítésre, de nem engedhetnek meg maguknak egy esetleges fertőzéssel járó presztízsveszteséget sem. A Higén+99 viszont körülbelül százszoros erővel dolgozik, veszélyes összetevők nélkül.

Mit lehetett tenni a legutóbbi esetben?

Elvégeztünk egy nagyon alapos, mindenre kiterjedő fertőtlenítést, a plafontól a padlóig. Az ÁNTSZ – nagyon jogosan – azt is megkövetelte, hogy hivatalos vizsgálattal is igazoljuk a csíramentességet. Sajnos a labor a hétvégére való tekintettel nem tudott másnap kivonulni, így a vizsgálatot csak hétfőn tudták elvégezni.

Fertőtlenítés tisztítás háztartás

Az eredmény így viszont még sokkal megdöbbentőbb volt. A hatályos szabályozás szerint már 250 csíraszám alatt (ez tényleg nagyon tisztának számít) már megkaphatta volna a tiszta minősítést az étterem, de a vizsgálat eredménye teljes mértékben negatív lett! Na, többek között ez az, amiért az egészségügyi minősítést is meg tudtuk kapni.

Mindezt alacsony kockázat mellett…

Igen. Ez az oka például, hogy egyre több magán (és nem magán) óvoda keres meg bennünket, ugyanis a szülők szeretik biztoságban tudni gyermeküket akkor is, amikor nem otthon, és nem velük vannak. Ráadásul az árat is sikerült olyan szinten tartanunk, hogy akár egy családi költségvetést se terheljen meg túlságosan.

Milyen további felhasználás lehetséges?

Igyekszünk a piaci igényeknek megfelelően minden fontos területre hatékony, és „barátságos” fertőtlenítési megoldást kínálni. A közelmúltban újabb termékeket fejlesztettünk ki, amik alkalmasak az egyre népszerűbb, és sokak által látogatott fitnesz-centrumok, konditermek, szoláriumok, szaunák és uszodák tisztán tartására anélkül, hogy elszínezzék, vagy tönkre tegyék az itt található berendezéseket.

szauna

Akkor sincs baj, ha az adott létesítményben nem ismert, milyen eljárást alkalmaznak, a megfelelő Higén+99 változatot egy nagyon praktikus, pumpás formában akár magunkkal is vihetjük.

Konditerem edzés

Amíg két gyakorlat között kicsit kifújjuk magunkat, a fertőtlenítő elvégzi a feladatát, és mi már nyugodtan használhatjuk a gépet.

De elkészült a klímaberendezések tisztításánál használható termékünk is, ez a légkondicionálókban megtelepedő penész, és legionella baktériumok okozta fertőzés ellen nyújt 100%-os biztonságot.

energiaoldal.hu

One comment

Vélemény, hozzászólás?