Tűzhelytisztítás tiszta vízzel

Klasszikus „ennél egyszerűbb ma nem lesz” rovatunk következik. Reggel a köles futott ki, este a gulyásleves… (köles: jobb fent, gulyás: bal lent.) Másnap jutottam a takarításhoz.

Először naivan azt gondoltam, a citromsavas általános tisztító elég lesz ide, ezért befújtam vele, próbáltam letörölni, de nem jártam sikerrel, csak a kevésbé makacs szennyeződéseknél. Miután ott állt a konyhapulton a vízforraló, gondoltam kipróbálom a tiszta, forró vizet…

Tűzhelytisztítás vízzel

Rendben, azt az egyet nem tudom, hogy akkor is ennyire látványos lett volna-e az akció, ha a citromsavas spricnivel nem fújom be előtte, és egyelőre még nem volt alkalmam kontroll-tisztítást végezni, de azért ez elég meggyőzőnek tűnik nekem.

A forró vizet rögtön a tűzhelyre öntöttem és miután kis mennyiségről van szó, elég hamar lehűlt annyira, hogy nem égette le az ujjamat. A forró víz remekül fellazította  durva szennyeződéseket, így aztán szivaccsal könnyedén letöröltem az odaégett cuccokat, majd a maradék vizet a szivaccsal felitattam.

hirdetés

Tűzhelytisztítás vízzel

5 percen belül volt a szintidőm. Rájöttem, hogy a sütő jó kis állatorvosi ló, sok mindent ki lehet rajta próbálni. Bár ennél egyszerűbbet már azt hiszem nem tudok. Talán ha fújnám, vagy szemmel verném. De ezek vélhetően nem működnek.

Tűzhelytisztítás vízzel

Szóval, ennél jobb ma már tényleg nem lesz: tűzhelytisztítás tiszta vízzel!
Utána a magam örömére áttöröltem a sokat emlegetett citromsavas löttyel és csillogott-villogott. De vélhetően ha egy sima, puha ronggyal töröltem volna át, akkor is szép lett volna.

forrás: okoanyu.blog.hu