Tűzifa, szén: jöhet az árcsökkentés

A gáz, a villany és a távhő árának november elsejével történő csökkentése mellett a tűzifa és a szén árának mérséklésén is gondolkodik a kormány. Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő, a kormánypárt szóvivője szerint ennek lehetőségeit a következő hetekben külön munkacsoport vizsgálja majd, amely javaslatokat tesz a kabinetnek a különböző módozatokról – írja a Magyar Nemzet.

kép: bonka1212/indafoto.hu

kép: bonka1212/indafoto.hu

hirdetés

A politikus úgy látja, szóba kerülhetnek a rászorulóknak nyújtott támogatások és a forgalmi adó csökkentésének lehetőségei is. A Magyarország nem hagyja magát! Védjük meg a rezsicsökkentést! címmel indult országjáró rendezvénysorozat részeként pénteken Pécsett tartott több száz ember előtt telt házas lakossági fórumot Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője elmondta, nemcsak megélhetési szempontból van jelentősége a rezsicsökkentésnek, hanem a tekintetben is, hogy az ország saját kezébe vehette sorsát.

Mint mondta, a november elsejével esedékes újabb lépéssel 2007. februári szintre esik a villany, míg 2008-as nyári szintre a gáz ára. Az ősz fontos kérdése, hogy be kell-e betonozni az árakat az alkotmány védelmével, és ki kell mondani, hogy ez a terület nonprofit, és csak az infláció mértékével lehet emelni árakat.

OrientPress Hírügynökség