Új szoftverfejlesztő központot hoz létre a Continental Budapesten

Száz mérnököt foglalkoztató új szoftverfejlesztő központot hoz létre a német Continental autóipari vállalat Budapesten, az 5,5 milliárd forintos beruházáshoz 1,37 milliárd forint támogatást biztosít a magyar kormány – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Hangsúlyozta, az új központban a legmagasabb technológiai színvonalon folyik majd a fejlesztő tevékenység, és kifejezetten magas képzettséget igénylő munkahelyek jönnek létre.

A miniszter kiemelte, már nemcsak a beruházásokért folyik a verseny a világban, hanem a munkaerőért is, és a nagy fejlesztések növelik az ország munkaerő-megtartó képességét.
Fiatal magyar mérnökök vonzó lehetőséget kapnak, hogy Magyarországon kamatoztathassák tudásukat – fogalmazott Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Karl Haupt, a Continental fejlett vezetőtámogató rendszerek üzletágának vezetője és Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója (b-j) a minisztériumban tartott, beruházást bejelentő sajtótájékoztatón 2018. január 30-án. A cég a fővárosban szoftverfejlesztő központot hoz létre száz új munkahellyel. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A külgazdasági és külügyminiszter kifejtette, komoly technológiai forradalom zajlik a világgazdaságban, és kérdés, hogy melyik ország tud megfelelő feltételeket biztosítani az új ipari-technológiai korszak beruházásaihoz.
Kiemelte, a munkahelyteremtésnél már nem csak a munkahelyek száma, hanem azok technológiai színvonala, hozzáadott értéke és a kutatás-fejlesztés a legfontosabb szempontok.

Magyarország akkor lehet sikeres, ha továbbra is bíznak benne az új technológiai korszak vezető vállalatai – hangsúlyozta Szijjártó Péter. Hozzátette, az ország versenyképességének fontos visszaigazolása, hogy a világ egyik legnagyobb autóipari vállalata Budapesten hozza létre új szoftverfejlesztő központját.
Elmondta azt is, hogy a Continental Automotive Hungary Kft. jelenleg nyolcezer dolgozót foglalkoztat Magyarországon.

hirdetés

A miniszter úgy fogalmazott, a világgazdasági-technológiai átalakulást az autóipar vezeti, ha Magyarország az autóiparban továbbra is sikeres, akkor a magyar gazdaság a nagy digitális átállás győztese lehet.
Szijjártó Péter kitér arra is, tavaly az első 11 hónapban újabb rekordot döntött meg a magyar autóipar, 7540,5 milliárd forint termelési értéket állított elő.

A miniszter a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara felmérését felidézve elmondta: a Magyarországon működő német vállalatok több mint kétharmada jónak tekinti saját üzleti helyzetét, 2005 óta ilyen arányt még nem mértek. A cégek több mint fele növelni akarja beruházásait, és több mint 60 százaléka létszámbővítést tervez.
Karl Haupt, a Continental AG fejlett vezető támogató rendszerek üzletágának vezetője elmondta: az egyik legfontosabb trend az autóiparban az önvezető autók fejlesztése, az iparágon belül ez az egyik leggyorsabban növekvő terület. A Continental teljes rendszereket fejleszt önvezető autókhoz.

Thomas Brohm, a Continental AG fejlett vezető támogató rendszerek üzletágának fejlesztési vezetője egyebek mellett közölte: a vállalat májusban nyitja meg mesterséges intelligencia központját Budapesten. Ezen a területen a budapesti csapat vezeti majd az innovációt a cégen belül, a magyar műszaki hagyományok és a gazdasági környezet jól támogatják a vállalat elképzeléseit.

Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a 29 üzletágból felépülő, világszerte több mint 233 ezer dolgozót foglalkoztató Continental Magyarországon 27 éve van jelen. Hat gyárat és egy gumiabroncs kereskedelmi központot üzemeltetnek az ország különböző pontjain, a több mint 8000 munkatársból csaknem 5000 dolgozik az autóipari csoportban.

Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott, beruházást bejelentő sajtótájékoztatón 2018. január 30-án. A Continental a fővárosban szoftverfejlesztő központot hoz létre száz új munkahellyel. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Bácskai János, a főváros IX. kerületének polgármestere Ferencváros ipari, illetve autógyártáshoz kapcsolódó hagyományait felidézve hangsúlyozta, kiemelten fontos a kerületnek is, hogy az új kutatás-fejlesztési központ oda települ.

Forrás: energiaoldal.hu – MTI

Vélemény, hozzászólás?