Újra környezetbarát autók versenye az MVM Energia Futamon

Napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok versenyeznek szombaton a budapesti Széchenyi téren a III. MVM Energia Futamon.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. programján a helyszínre érkezők megtekinthetik a fiatal magyar mérnökök környezetvédelmet és fenntartható fejlődést támogató találmányait, tudományos eszközeit és megnézhetik a jövő közlekedésével kapcsolatos interaktív járműipari kiállítást, valamint a Paksi Atomerőmű és az MVM Paks II. Zrt. Jövőnk Energiája Interaktív Kamionját – ismertette a programot Baji Csaba, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón.

kép: mvm.hu

kép: mvm.hu

A Széchenyi térre érkezők nemcsak a különböző kategóriák versenyeit nézhetik meg, hanem ki is próbálhatják az elektromos és alternatív üzemanyaggal működő autókat.

Versenyeznek a nap folyamán a napenergia-meghajtású járművek, tanulmányautók, átalakított szériaautók, prototípusok és versenyautók, de lesz elektrogokart és idén először riksaverseny is.

hirdetés
kép: mvm.hu

kép: mvm.hu

A járműgyártással kapcsolatos kiállítás mellett a nap folyamán három alkalommal a járműiparhoz is kapcsolódó fizikai és kémiai bemutatókat tartanak, a gyermekfoglalkoztató sátorban pedig a fiatalabbak saját újrahasznosított anyagokból készíthetnek járműveket, valamint kipróbálhatják tudásukat a kerékpáros KRESZ-teszten is.

Baji Csaba hangsúlyozta: az MVM példát kíván mutatni a felnövekvő generációnak egy környezettudatos társadalom kiépítésében. Ezt a célt támogatta egyebek mellett az MVM Jövő Hídja programja is, amelynek keretében a fiatal mérnökök bemutathatták saját, néhány év múlva akár időszerűvé is váló technológiájukat.

Az MVM Csoport 2011-ben hívta életre az Energia Futam rendezvénysorozatot, amelyen első alkalommal az Andrássy úton, tavaly pedig a Lánchíd pesti hídfőjénél mérték össze tudásukat az alternatív hajtású járművek.

MTI

Vélemény, hozzászólás?