Újra versenyeznek az alternatív hajtású járművek Budapesten

Megosztom
  • 4
  •  
  •  
  •  


Ismét megrendezi az alternatív hajtású járművek versenyét az MVM Magyar Villamos Művek szombaton Budapesten, az eseményen napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok versenyeznek.

A megmérettetést a tavalyi, hagyományteremtő versenyt követően rendezik meg a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Széchenyi téren kialakított 650 méteres pályán. A versenyek szombat reggeltől késő délutánig tartanak – hangzott el a cégcsoport hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A futamot az MVM Jövő Hídja program keretében rendezik meg – mondta el Baji Csaba, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója. A Jövő Hídja rendezvény során fiatalok, egyetemisták, tudásközpontok és szakmai műhelyek mutatják be a fenntartható jövővel kapcsolatos ötleteiket, elképzeléseiket. Ezek a bemutatók a Lánchídon és a híd pesti hídfőjénél várják az érdeklődőket.

Baji Csaba, a Magyar Villamos Művek (MVM ) csoport elnök-vezérigazgatója beszél az MVM Zrt. Citroen típusu villanyautója mellett a 2012-es MVM Energia Futam bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatóján szeptember 17-én. MTI Fotó: Soós Lajos

A programokkal az MVM Csoport szeretné népszerűsíteni a környezettudatos gondolkodást, az alternatív energiaforrások használatát, valamint támogatni a nemzeti klímapolitikai célok megvalósítását – hangsúlyozta Baji Csaba. Hozzátette: az alternatív meghajtású járművek csendesek, nem terhelik a környezetet, használatuk hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás csökkenéséhez.

A rendezvény fővédnöke Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes – közölte Felkai György, az MVM kommunikációs igazgatója.

Petis László, a verseny technikai igazgatója elmondta: az MVM Energia Futamra csaknem 40 járművel regisztráltak. A szigorú biztonsági szabályok alapján szervezett versenyek közben a gyerekek egész nap kipróbálhatják az elektromos meghajtású gokartokat, a felnőttek pedig délután szériaautót tesztelhetnek.

 

MVM Energia Futam programja 2012. szeptember 22. Szombat

Alternatív Hajtású Járművek Versenye

 

hirdetés

09.00-10.25 – Időmérő edzések

10.30-10.50 – Motorkerékpárok versenye

11.00-11.30 – Napenergia meghajtású járművek és TanulmányAutók versenye

11.45-12.15 – Átalakított SzériaAutók versenye

12.30-13.20 – Prototípusok és Verseny Autók versenye

13.45-14.30 – Famous futam MVM Elektro GO-KART verseny

15.00-15.30 – Eredményhirdetés, díjátadó

15.00-19.00 – SzériaAutók tesztje

15.30-19.00 – Nyitott BOXutca

 

MTI, mvm.huMegosztom
  • 4
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?