Zöld szövetséget köt a Daimler, a Ford és a Nissan

A Mercedes-Benz márkát is birtokló Daimler megállapodást írt alá Ford-dal és a Nissan-nal, hogy közösen dolgoznak ki egy üzemanyag-cellás technológiát- elektromos autókhoz.

A három cég első, tömeggyártásra szánt tüzelőanyag-cellás elektromos modellje 2017-ben gördülne le a gyártószalagról és az évben már legalább 100 ezer példányban gyártanák. A vállalatok egyenlő arányban finanszírozzák a projektet, ám a pontos számokról nem számoltak be, tudósít a bloomberg.

A közös fejlesztések lehetővé teszi a gyártóknak, a költségek megosztását és elősegíti, hogy a termelés nagyobb mennyiségben folyjon. Emellett a Daimler-nek és partnercégeinek projektje “zöld jelzést” küld a kormányoknak és az üzemanyag-szolgáltatóknak, hogy szükség van egy hidrogén-üzemanyagtöltő infrastruktúra kidolgozására világszerte.

hirdetés

Az üzemanyagcella-eljárás, a villamos energia előállításához hidrogént és oxigént kombinál, az autó pedig vízpárát pufog ki. Összehasonlításképp, az elektromos járművek akkumulátorokkal működnek, míg a tüzelőanyag-cellás autók ebből a szempontból közelebb állnak a belső égésű motorokkal működő járművekhez- így tankolni kell őket.

A világ harmadik számú luxusautó gyártójának számító német Daimler, néhány napja, a Toyotával is megállapodást kötött, amelynek alapján üzemanyag-cellás rendszereket dolgoznak ki és együttműködnek többek között egy közös sportautó projektben.

A Daimler eredetileg már 2014-ben kijött volna a tüzelőanyag-cellás technológiával, ám a bevezetést elhalasztotta. A vállalat jelenleg 200 darab ilyen eljárással működő autót tesztel.

forrás: marketinginfo.hu

Vélemény, hozzászólás?