2017-ig 10(!) konnektorról tölthető hibrid Mercedes jön

Alig akad olyan autógyártó, aki ne kínálna vagy épp ne fejleszteni hibrid modellt, míg a következő lépcsőfokot a nagyobb elektromos hatótávval rendelkező, konnektorról is tölthető megoldások jelentik. Prémium szinten még fokozottabb a verseny, hiszen a tehetősebbek talán még fogékonyabbak az új technológiákra. Épp ezért nem meglepő, hogy 3 éven belül már a Mercedes-Benz plug-in hibridjei is megvásárolhatóak lesznek.

A csillagosok pedig nem viccelnek, hiszen három év alatt mintegy 10 olyan modellt élesítenek, amelynek hibrid hajtásláncát a konnektoros töltési lehetőség teszi teljessé.

hirdetés

Mercedes S 500 PLUG-IN HYBRIDPersze a jelenlegi kínálatban is kapható már ilyen modell, méghozzá az S500 Plug-in Hybrid személyében, azonban amennyiben hihetünk a gyártó szavának – és a Mercedesnek szokás hinni, mert nem nagyon beszélnek a levegőbe a németek – akkor mindez csupán a jéghegy csúcsa.

A három éves tervben számos hibrid újdonság szerepel, amiről Dr. Thomas Weber, a Daimler AG vezetői tanácsának tagja beszélt. A hibrid vérfrissítés ráadásul nem csupán a márka magját érinti, tehát nem csupán a C-, az E- és az S-osztály lesz majd kapható konnektorról is tölthető hibridként, hanem a többi népszerű Benz, így a SUV-k is. A szakember elmondása szerint mintegy négyhavonta köszönthetünk a stuttgarti luxusmárka kínálatában új hibridet.

Mercedes S 500 PLUG-IN HYBRID töltésAz első fecske a C-osztály Plug-in Hybrid lesz, amely egyébként külsőre teljesen megegyezik majd a most kapható, hagyományos hajtású verziókkal, egyedül a lökhárítóba épített, hátsó elektromos töltési pont alapján lesz megkülönböztethető. Technikai oldalról viszont lesznek csemegék, így az aktív hűtőredőny, amely a hűtőmaszk mögött helyet foglalva az aktuális viszonyoknak megfelelően nyitja meg vagy zárja el a hűtők és a motortér felé áramló levegőt. Emellett új, frissített Comand rendszer is szerepel a repertoárban, hogy a sofőr a hibrid rendszer aktuális állapotáról tájékozódhasson.

A motorháztető alá várhatóan a kétliteres, négyhengeres turbómotor kerül, amelyet egy 68 lóerős elektromos hajtás egészít ki. Terjednek olyan pletykák is, miszerint a háromliteres, turbós, V6-os benzinmotor játssza majd a belsőégésű motor szerepét, de ezt kevésbé látjuk valószínűnek. A hírek emellett 8,7 kWh-s akkumulátorról szólnak, ami már elég lehet kisebb távok tisztán elektromos abszolválására. Persze hamarosan minden kiderül, hiszen a Mercedes-Benz elképesztő hibrid offenzívájának első tagja, a benzin-elektromos C-osztály az október elején esedékes Genfi Autószalonon mutatkozik be.

forrás: autopult.hu

Vélemény, hozzászólás?