Megjelent az első pályázat! 1 milliárd forint a lakások kazáncseréjére

FRISSÍTVE: itt vannak a letölthető űrlapok

A pályázati úton elnyerhető forrásból lehetőség nyílik a lakóingatlanok elavult állapotú gázkazánjainak új kondenzációs gázkazánra történő cseréjére, és ehhez kapcsolódóan a fűtési és használati melegvíz-rendszerük korszerűsítésére. A gázkazánok cseréjével jelentősen csökkenthető az energiaveszteség és a széndioxid-kibocsátás. A vissza nem térítendő támogatást a Zöldgazdaság Finanszírozási Rendszer keretében, a kvótabevételek terhére biztosítja a szaktárca.

Letöltések:

Pályázati Felhívás Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) Alprogram (ZFR-KAZ/14) (243 KB, PDF) – ÉMI

Pályázati Útmutató Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) Alprogram (ZFR-KAZ/14) (481 KB, PDF) – ÉMI

Pályázói űrlap fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogramra (ZFR-KAZ/14) (50 KB, PDF)

Energetikai űrlap fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogramra (ZFR-KAZ/14) (54 KB, PDF)

Költségvetési űrlap fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogramra

A pályázaton azon magánszemélyek vehetnek részt, akik a pályázattal érintett életvitelszerűen lakott lakóépület tulajdonosai. Pályázatot benyújtani legfeljebb 4 lakásból álló, nem iparosított technológiával épített lakóépület részét képező lakás korszerűsítésére lehet. Az egyes lakások tulajdonosai önállóan nyújtanak be pályázatot.

hirdetés

baxi gázkészülék, gázkazán, kondenzációs kazánA pályázattal elnyerhető támogatás intenzitása legfeljebb az elfogadott elszámolható költség 40 %-a lehet, azzal a kitétellel, hogy a támogatás lehetséges maximális mértéke 650.000,- Ft.

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthatja be a www.magyarorszag.hu Kormányzati Portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkező természetes személy, aki a megvalósítás helyszínéül szolgáló ingatlan – tulajdoni lapon szereplő – valamelyik tulajdonosa.

A pályázati portálon regisztrálni a pályázati kiírás meghirdetésétől, és a pályázatot benyújtani a pályázatok meghirdetésétől számított 30. naptári napot követően a pályázat lezárásáig, vagy a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehetséges.

A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. pályázatkezelő szerv honlapján (www.emi.hu) érhető el.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály