250 km-re emeli a Nissan a Leaf hatótávját

Hamarosan új akkumulátort kap a Nissan piacvezető elektromos autója a Leaf. Ezzel az eddigi 199-ről 250 kilométerre nő a hatótáv. Emellett a jelenlegi 5 év, vagy 100 000 km-es garancia is módosul 8 év, vagy 160 000 kilométerre.

A Nissan azt ígéri ismét forradalmasítja az e-mobilitást az elektromos autók teljesítményének, praktikumának és pozitív megítélésének magasabb szintre emelésével. Az új 30 kWh-s LEAF hatótávolsága 250km, mely minden szegmensbeli versenytársnál jobban teljesít.

Nissan Leaf 2016-3

Ezt a kiemelkedő eredményt – amely a lehetőségek új világát tárja fel az elektromos autók vezetői számára – az új, 30 kWh-s akkumulátor bevezetésével sikerült elérni. A modellfrissítés legfontosabb újdonsága az új akkumulátor, melynek köszönhetően az eddig is a világon a legjobb ár-érték arányú, legjobban használható és legpraktikusabb elektromos autó, a LEAF 2016-tól még többet nyújt.

A számos formai, technikai és mérnöki újítás mellett megnövelt hatótávolságával a LEAF így még több ember számára válhat vonzóvá. A 30kWh-s LEAF több millió autós számára a belső égésű motorral szerelt autók valódi alternatíváját kínálja, ezzel tovább erősítve első helyét az elektromosautó-piacon.

Nissan Leaf 2016-2

Paul Willcox, a Nissan Europe elnöke a következőket fűzte hozzá: „A világ legnagyobb példányszámban eladott 100%-ban elektromos autója, a LEAF most még jobb lett. Az akár 250 km-es hatótáv több ezer olyan európai sofőr számára nyitja meg az elektromos autózás kapuit, akik eddig nem voltak teljesen biztosak benne, hogy jó választás volna számukra egy elektromos autó. A hatótáv növekedésének köszönhetően a LEAF megvásárlása sokkal több autós számára lesz megától értetődő, egyszerű döntés.”

Új akkumulátor és új technológia az eddigi egyszerű használhatóság mellett 

A LEAF új, 30 kWh-s akkumulátora kompromisszumok nélkül biztosít nagyobb hatótávolságot. Az Acenta és Tekna felszereltséggel elérhető frissített modell külső méretei pontosan megegyeznek a korábbi, 24 kWh-s kapacitású változatéval, csupán az autó tömege növekedett némileg – 21 kg-mal. És az eredmény? A korábbi változatok praktikumát és használhatóságát kínáló autó, amely mégis jóval nagyobb távolság megtételére képes.

Nissan Leaf 2016-1

Az új akkumulátor nagyobb megnövelt kapacitásában kulcsszerepet játszanak az annak belső felépítését és kémiai jellemzőit érintő fejlesztések. A nagy kapacitású katód használata és az akkumulátor cellák elrendezésének optimalizálása tovább növelik a teljesítményt. A Nissan rendkívül magabiztos az új akkumulátor teljesítményét és megbízhatóságát illetően; így annak kapacitására nyolcéves vagy 160 000 km-re szóló garanciát vállal.

Nissan Leaf 2016

hirdetés

A LEAF új, 30 kWh-s akkumulátorának feltöltése továbbra is olyan egyszerű és stresszmentes, mint a 24 kWh-s verzió esetén. Akárcsak a LEAF jelenlegi változatánál, az ügyfelek feltölthetik autójukat otthonukban, a nyilvános töltőpontoknál, valamint a gyorsan bővülő európai villámtöltő-hálózat (3 fázisú, 400 V-os) töltőpontjain is. A megnövekedett akkumulátor kapacitás ellenére a villámtöltés továbbra is mindössze 30 percet vesz igénybe, mely idő alatt a 24 kWh-s modellhez hasonlóan 80%-os töltöttségi szint érhető el.

Az új információs technológiával az irányítás még inkább az autótulajdonos kezében van 

A LEAF egyik leghasznosabb és legjobbnak tartott funkciója, hogy a CarWings rendszeren keresztül tulajdonosa távolról kapcsolódhat hozzá és vezérelheti. A töltési állapot ellenőrzésétől a hideg téli reggeleken az utastér indulás előtti felfűtéséig a LEAF tulajdonosainak életét világszerte könnyebbé teszi ez az okostelefonnal vezérelhető telematikai szolgáltatás. A CarWings nemcsak a kényelmet szolgálja, hanem a hatótávolságot is növeli az utastér előzetes, töltőáramról történő felfűtésével vagy lehűtésével.

Nissan Leaf 2016-4

A 30 kWh-s LEAF jelentős előrelépést hoz e téren is. A korábbi CarWings szolgáltatást a frissített modellben az új NissanConnect EV rendszer váltja fel. Az új rendszer megőrzi az előd összes kedvelt elemét, és azokat olyan újdonságokkal egészíti ki, mint az egyszerűbb aktiválási folyamat és az új dizájn.

Az új NissanConnect EV rendszer egyik fontos újdonsága az új töltőtérkép, amely valós idejű információkat nyújt a töltőkről és azok állapotáról. A korábbi rendszer csak a töltők helyét volt képes megjeleníteni, az új rendszer azonban már azt is megmutatja, hogy mely töltőpontok szabadok, illetve melyeket használnak éppen.

Az új generációs NissanConnect EV információs és szórakoztató-rendszerrel való tökéletes integráció mellett teljesen átdolgozott navigációs rendszer, karbantartási figyelmeztetések és autókereső szolgáltatás is várja az új LEAF-et megvásárló ügyfeleket.

30kWh-s LEAF – a világ kedvenc elektromos autója még jobb lett 

A 2016-os LEAF minden Acenta és Tekna felszereltségű modellje a márka elismert NissanConnect információs és szórakoztató-rendszerének legújabb „EV” változatával felszerelt. Az új felhasználói felülettel és digitális rádióvevővel ellátott rendszer 7 hüvelykes kapacitív érintőképernyőjén a vezető pusztán ujjmozdulatokkal nagyíthatja a térképeket és válthat a menük között.

A 30kWh-s LEAF külső megjelenésén is végrehajtottak számos kisebb módosítást, így például új tetőantennát, átdolgozott első és hátsó lámpatesteket, valamint kerékemblémákat kapott, továbbá bemutatkozik az új bronz karosszériaszín is.

A 30kWh-s LEAF továbbra is az Egyesült Királyságban, a Nissan sunderlandi üzemében készül, az európai forgalmazás pedig 2016 januárjában kezdődik. Az árak még nem ismertek.

energiaoldal.hu